Martaş Lojistik'in TIR'larına el konuldu

Martaş Lojistik'in TIR'larına el konuldu

Şarkıcı Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt ve ailesine ait şirketler haciz kıskacında. Kurt Ailesi’nin sahip olduğu Martaş Lojistik’e bağlı TIR’lara haciz konuldu. Yaşadığı mali darboğazı aşamayan şirkete yük veren firmaların çoğu da Martaş ile yolları ayırdı.

Bankalara 100 milyon lira civarı borcu bulunduğu öğrenilen Martaş adına açıklama yapan şirket avukatı ise "Sıralı bir şekilde şirketin bütün mal varlıgı ile borçların tamamı kapatılacaktır" açıklaması yaptı. Şirketin yaşadığı mali darboğazın gerisinde ise, zorlu piyasa koşulları, yoğun rekabet ve yönetimsel hataların olduğu kaydediliyor.

TEMELİ 1980’li yılların ortasında Mersin’de atılan Martaş Lojistik, Türkiye’nin önemli taşımacılık firmaları arasında yer alıyordu. Akalın’ın kayınpederi Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait…

TIR ŞOFÖRLERİ DE DAVA AÇTI

Şirket bir süredir mali sıkıntılar ile boğuşuyor. Martaş Uluslararası Taş. İnş. şirketi ve bağlı şirketlere yönelik çok sayıda haciz kararı bulunuyor. Haciz kararlarından biri bölümü, şirketin çalışanlarına, bir bölümünü ise alacaklı şirketler ve bankalara ait görünüyor.

ONLARCA HACİZ KARARI

Edinilen belgelere göre, Martaş’a kayıtlı çok sayıda araca haciz konuldu. Alacaklı konumda olan akaryakıt dağıtım şirketlerinden biri 5.5 milyon liralık alacağı için, Martaş Nakliyat Turizm İnşaat, Martaş Uluslararası Taşımacılık şirketi ve Ozan Kurt’a ait Ekopet Taşımacılık şirketine yönelik haciz kararı aldırdı.

1980'li yıllarda kurulan Martaş, lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden biri konumundaydı. Martaş'ın kurucusu Abdi Kurt ve Reşit Kurt; 4-5 yıl önce yollarını ayırdı.

GAYRİMENKULLER ÜZERİNDE DE HACİZ

Martaş ve bağlı şirketlerin araçları yanı sıra gruba ait gayrimenkuller üzerinde de çok sayıda icra kararı bulunuyor. Söz konusu haciz yazılarından biri de, 905 bin liralık alacaklı konumda olan bir bankaya ait.

İSTASYONLARI DA KAPALI

Martaş’ın yaşadığı mali sıkıntının, Ozan Kurt’a ait akaryakıt şirketini de etkilediği öğrenildi. Ozan’ın Ekopet Taşımacılık şirketine ait istasyonların da bir süredir kapalı olduğu anlaşıldı.

Yaşanan mali sıkıntının Ozan Kurt'a ait akaryakıt dağıtım şirketlerini de etkilediği anlaşıldı. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden birini İstanbul 23. İcra Müdürlüğü nezdinde 2018/20542 dosya numarası üzerinden Ekopet'e yönelik haciz işlemi başlattığı anlaşıldı.

TIR’larına haciz konulan Okan Kurt’un avukatı tarafından yapılan ilk açıklama:

Değerli kamuoyu ,

Bugün basına çıkan haberlerle ilgili müvekkilim Okan Kurt ve Martaş şirketi adına yapılan haberlere cevap vererek sayın kamuoyunu aydınlatma gereğimiz doğmuştur.

Ülkemizdeki döviz haraketliliğinin , sektördeki üst rekabet ve müvekkil şirkete yapılan saldırılar sonucunda, dar boğaza düşerek finansal problemler yaşamasına sebep olmuştur. Bu süreç 3 aydır başlamış durumdadır ve bu sürede Türkiye'nin devi olan bir otomotiv şirketine bütün borç kapatılmıştır. Sıralı bir şekilde şirketin bütün mal varlıgı ile borçların tamamı kapatılacaktır. Bu süreç zaman yayılarak sıralı bir şekilde yapılacaktır.

Müvekkil Şirket yöneticeleri bütün alacaklılarla görüşmelerini devam ettirerek , karşılıklı anlayış çercevesinde süreci devam ettirmektedirler. Bugün basına yansıyan haber 3 aydır yaşanan bir süreç olmak ile beraber bu süreçte müvekkilin ticari ilişkisi olan firmalar ve calışılan bütün bankalara anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımla 
Av. Mehmet Durmaz

Dinçer GÖKÇE – HÜRRİYET

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum