Mars Logistics’e ikinci kez Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülü

Mars Logistics’e ikinci kez Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülü

Mars Logistics, seçici hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda “Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği” kategorisinde “Mars Sürücü Akademisi” ile ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz sene Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projesi ile Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülü’ne layık görülen Mars Logistics, bu sene Mars Sürücü Akademisi projesi ile Farkındalık Ödülü almaya hak kazandı.

Törene katılan Mars Logistics Filo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özyurt, pandemi döneminde sektörde sürücü konusunda sıkıntıların baş göstermesiyle Mars Sürücü Akademisi’ni başlattıklarını belirterek, “Mesleğe olan ilgiyi artırmak ve bu ilgiyi cinsiyetin dışına taşımayı hedefleyerek başladığımız, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözettiğimiz Mars Sürücü Akademisi’nde şu anda 200’ün üzerinde sürücü adayımız bulunuyor. Bunların birçoğu da aktif olarak filomuzda çalışmaya başladı” dedi.

Akademide 24 kadın sürücü olduğunu belirten Özyurt, “Erkek hegemonyası ile yürüyen tır sürücülüğünde kadınlara fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini hep birlikte gördük. Projeyi daha da geliştirmek, derinleştirmek ve iyileştirmek arzusundayız. Çok güzel işler ortaya koyan kadın sürücülerimize bir kez de buradan teşekkür ediyorum” dedi.

2022 yılında şirketin stratejik hedeflerine eklenen yeni işe alımlarda %30 kadın istihdamını sağlama maddesini bu sene %50 olarak güncelleyen Mars Logistics, toplumsal cinsiyet eşitliğini şirketin her alanında savunmaya, bir işin iyi yapılıp yapılamayacağının cinsiyete göre belirlenmediği düşüncesiyle Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur demeye devam edecek.

Mars Sürücü Akademisi başvuruları devam ediyor

Lojistik sektöründe ilk olan Mars Sürücü Akademisi, Mars Logistics tarafından 2021 yılında hayata geçirilen, tır sürücülüğü mesleğine ilgi duyan ancak gerekli eğitimleri ve belgeleri olmayan gençlerin başvuruları kabul edilen bir projedir. Projeye, minimum 24 yaşında, en az B sınıfı ehliyet sahibi kadın ve erkek adaylar başvurabilmektedir. Mars Sürücü Akademisi adayı olan kişilere eğitim verilmekte, eğitim sonrasında yapılacak sınavda başarılı olan adaylar Mars Logistics filosunda işe başlamaktadır.

Proje ile, tır sürücüsü olmak, sektörde çalışmak isteyen genç ve hevesli kadın ve erkek adaylara hem meslek edindirmek hem de sektörde son yıllarda yaşanan sürücü sıkıntısının önüne geçmek hedefleniyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan Mars Logistics, bir işin daha iyi yapılmasının cinsiyete göre belirlenemeyeceği görüşünü destekleyerek, hayata geçirdiği Mars Sürücü Akademisi’nde de bu görüşü savunuyor. Dışarıdan bakıldığında önyargı ile kadın işi olmadığı savunulan tır sürücülüğü eğitiminin verildiği akademiye kadın adayların da başvurularını kabul ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.