Malezyalı Bionas Türkiye'de yatırıma hazır

Malezyalı Bionas Türkiye'de yatırıma hazır

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve daha ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Bionas, 31 ülkenin ardından Türkiye pazarına girdi....

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve daha ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Bionas, 31 ülkenin ardından Türkiye pazarına girdi. Türkiye'yi, bölgenin merkezi haline getirmeyi hedefleyen Bionas, Türkiye'de depolama tesisi yatırımının yanı sıra ileride biyoyakıt üretimi yapmayı da planlıyor.

İnsan sağlığı ve çevre koruma kurumlarından biri olan United States Environmental Protection Agency (Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı) tarafından onaylanmış hem çevreyle dost hem de tasarruflu Bionas ürünleri, 31 ülkenin ardından artık Türkiye pazarında. Merkezi ABD'nin California eyaletinde bulunan Bio Oil National Corporation grubunun Malezya'daki şirketi BATC Development BHD'nin Ar-Ge tesislerinde Hint fıstığı olarak da bilinen jatropha bitkisi üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu elde edilen Bionas petrol katkı maddeleri, alanında dünya lideri. Bu ürünlerin Ar-Ge'si ve üretimi için BATC Development BHD, bugüne kadar 155 milyon dolarlık bir yatırım gerçkleştirdi.

Akaryakıt, su ve katkı maddesinin birleşiminden oluşan, hem benzinli hem dizel araçlarda kullanılabildiği gibi aynı zamanda jet yakıtı olarak uçaklarda ve kömürlü termik santrallerde de kullanılabilen Bionas ürünleri, özellikle akaryakıtta tüketicilere son derece rekabetçi bir fiyat sunuyor. Araçlarda fosil yakıtlara göre yüzde 30-40 oranında tasarruf imkanı sağlayan Bionas katkı ürünleri, tüketicilere çok ekonomik bir ürün sunarken, öte yandan temiz ve çevreci bir yakıt kullanma fırsatı da veriyor. Ürünün satış kanalları konusunda görüşmeler sürüyor. Ürünün 2014 başında Türkiye'de pazara sunulması planlanıyor.

2014 başında pazara çıkacak

Malezyalı Bionas Türkiye'de yatırıma hazır

Bionas Türkiye Temsilcisi Burak Özülkü, ilk yıl ciro hedefinin 100 milyon dolar olduğunu belirterek, "Karışım tesisi yatırımı konusunda bizim Adana'da bulunan, olaik asit ve emülgatör üretim tesislerimizde Hes Zirai İlaçlar ve Kimyasal Sanayi Ticaret A.Ş. çalışmalarımızı tamamladık. Halen ürünün Türkiye'de satışı için gerekli teknik ve bürokratik işlemler devam ediyor. 2014 başından itibaren ürünün pazara sunulmasını planladık" dedi.

Malezyalı Bionas Türkiye'de yatırıma hazır

Bionas petrol katkı maddelerinin Türkiye pazarına sunulmasıyla ilgili yapılan lansman toplantısında bir konuşma yapan Bio Oil National Corporation CEO'su Zurina Amnan, Türkiye'de hem tasarruflu hem de çevreye duyarlı bir program başlattıklarını belirterek, Türkiye'den çok büyük beklentileri olduğuna, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir sunum yapıldığına dikkat çekti.

[gallery ids="67237,67238,67239,67240,67241,67242,67243,67244,67245,67246"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.