Mahkemeden Haydarpaşa ve Sirkeci kararı

Mahkemeden Haydarpaşa ve Sirkeci kararı

Bölge İdare Mahkemesi , TCDD'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için İBB’nin yaptığı başvuruyu reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

İBB, ihaleye Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş şirketleriyle katılmış, ancak İBB ihale dışı kalmıştı. Daha sonra yapılan ihalede Hezarfen Danışmanlık şirketi ihalede aylık 300 bin TL teklif sunarken, İBB aylık 100 bin TL teklif sunmuştu.

İMAMOĞLU: DANIŞTAY'A TAŞIYACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan başvurunun reddedildiğini Twitter'dan açıkladı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.