Mağdur kamyoncu esnafı TBMM gündeminde

Mağdur kamyoncu esnafı TBMM gündeminde

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kamyoncu esnafının sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Mecliste yaptığı konuşmada, yapılan yeni düzenlemelerin zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafını mağdur ettiği belirtti.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kamyoncu esnafının sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Mecliste yaptığı konuşmada, yapılan yeni düzenlemelerin zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafını mağdur ettiği belirterek bu sorunların çözüme kavuşturulması konusunda çağrıda bulundu. 

 MHP Milletvekili Ümit Yılmaz yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Son günlerde yaşanan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve ayakta kalmaya çalışan kamyoncu esnafı, yeterli teşviklerin yapılmaması, ödemek zorunda kaldıkları yüksek oranda trafik cezaları, köprü ve otoban geçiş ücretleri gibi giderlerdeki artışların yanı sıra, büyük lojistik firmalarıyla mücadele gibi sebeplerle rekabet gücünü kaybederek faaliyetini sonlandırmak zorunda kalmaktadır. Bu çerçevede, taşıyıcılar kooperatiflerinin 2019'dan itibaren üye sayıları yarı yarıya azalmıştır. Ülkemizin çağın gerektirdiği dijital platforma geçişi, iş ve çevre güvenliği açısından verilerin biriktirilmesiyle yapılacak düzenlemelerin sağlayacağı fayda ortada olmakla birlikte yeni düzenlemeler ve geçiş süreçlerinin hâlihazırda zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımızı mağdur ettiği görülmektedir.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum