Lufthansa'da pilot krizi yaşanıyor

Lufthansa'da pilot krizi yaşanıyor

Lufthansa havayolları cumartesi gününe kadar sürecek emekli pilot grevleri nedeniyle 3 bin 800 uçuşunu iptal edeceğini duyurdu. Toplamda 425 bin yolcunun...

Lufthansa havayolları cumartesi gününe kadar sürecek emekli pilot grevleri nedeniyle 3 bin 800 uçuşunu iptal edeceğini duyurdu. Toplamda 425 bin yolcunun pilotların eyleminden etkilenmesi bekleniyor.

Şirket, bugün Kuzey Amerika'ya ilk uçuşunu iptal ettiğini açıklarken, yapılamayacak olan diğer uçuşlarla ilgili bilgileri de internet sitesinde sık sık güncelleyeceğini kaydetti.

emekli Grevler nedeniyle uçakların yerde kalması durumunda toplamda 425 bin yolcunun bundan etkileneceği belirtildi.

Lufthansa havayolları geçen hafta da Almanya'nın yedi havalimanında yer personelinin iş bırakma eylemi yapmasından sonra 600 kadar uçuşunu gerçekleştirememişti.

Pilot Sendikası (VC) geçen haftalarda konuyla ilgili açıklama yapmış ve bu hafta çarşamba ve cuma günleri de dahil olmak üzere greve gideceğini duyurmuştu.

Pilotlar emeklilik haklarında "aleyhlerine" yapılacak değişikliğe engel olmak için iş bırakma eylemi yapacaklar. Şirket ve sendika arasında bu konuda henüz bir anlaşma sağlanmış değil.

Söz konusu grevden Lufthansa havayollarının yanısıra Lufthansa Cargo ve yavru şirket Germanwings'in de etkileneceği öğrenildi. Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa günlük 1.800 kadar uçuş gerçekleştiriyor.

Lufthansa'ya bağlı çalışan Swiss ve Avusturya havayollarının uçuşlarında ise her hangi bir aksama beklenmiyor.

ne zaman emekli olurum

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.