Lufthansa ve THY’den yeni ortaklık sinyali

Lufthansa ve THY’den yeni ortaklık sinyali

Alman havacılık devi Lufthansa, Türk Hava Yolları'ndan gelecek yeni işbirliği önerilerine açık. Hafta başında İstanbul'da basınla buluşan Lufthansa Başkan Yardımcısı Tamur Goudarzi-Pour, 'THY ile işbirliğine açığız. Önerileri dinlemeye hazırız" dedi.

Tamur Goudarzi-Pour, gruptaki düşük maliyetli havayolu şirketlerinin de önümüzdeki aydan itibaren Eurowings çatısı altında yer alacağını açıkladı.

Lufthansa'daki yeniden yapılanma hakkında da bilgiler veren Goudarzi-Pour, ucuzcu (low-cost) yeni markaları Eurowings ile Avrupa'ki düşük maliyetli havayolları arasında ilk üçü girmeyi hedeflediklerini belirtti.

Halen THY ile çeşitli alanlarda işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Goudarzi-Pour, "THY ve Lufthansa'nın işbirliğine açığız. Halihazırda star Alliance'da iyi bir işbirliği var. Sunexpress'te ortağız. Tabii, birkaç rotada rekabet ediyoruz. Ama geleceğe yönelik iş modelleri için fikirler varsa, tartışmaya hazırız" dedi.

Bünyesinde 13 havayolu şirketi bulunan, toplam cirosu 35 milyar Euro'ya ulaşan 120 bin kişiye istihdam sağlayan 500 şirketli bir holdinge dönüştüklerini hatırlatan Goudarzi-Pour, grupta önemli bir değişikliğe giderek, Lufthansa, Austrian ve Swiss gibi 'klasik' havayolu şirketleriyle, düşük maliyetli havayolu şirketlerini birbirinden ayırdıklarını söyledi.

GERMANWİNGS'E 'ELVADA' EUROWİNGS'E 'MERHABA'!
Goudarzi-Pour, gruptaki düşük maliyetli havayolu şirketlerinin önümüzdeki aydan itibaren Eurowings çatısı altında yer alacağını açıkladı. Yine gruba ait Germanwings markasının da yavaş yavaş ortadan kalkacağını belirten Goudarzi-Pour, bu girişimin Germanwings'te yaşanan uçak kazaları sonrası bir imaj değişikliği olduğu yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Germanwings - Eurowings değişikliği bir imaj çalışması değil. Başka bir kazanın bir daha asla gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapmak bizim için çok önemli. Eurowings fikri, kazadan çok evvel alınmıştı" dedi.

Eurowings'in önemli bir özelliğinin tüm Avrupa'yı kapsayan çıkış noktaları olması olduğunu belirten Goudarzi-Pour, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Eurowings'te 2016'ya kadar 85 uçaklık filodan bahsetmek mümkün. Hedefimiz yakın zamanda Avrupa'nın 3 numarası olmak. Kendi uçaklarımızla da, satın alma ve ortaklıklarla da büyüyebiliriz. Eurowings'in merkez üssü Köln olacak. Kısa menzilli uçuşların yanı sıra, Karayipler, Hint Okyanusu adaları gibi yerlere gerçekleştirilecek uzum mesafeli uçuşlar SunExpress tarafından işletilecek.

Basın toplantısında hazır bulunan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, 1 Ekim'den itibaren Türkiye Satış Müdürü koltuğuna oturacak Kemal Geçer'i tanıttı. Antalya doğumlu Geçer, yeni görevi için heyecanlı olduğunu söyledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.