LPG tüplerine yeni standart

LPG tüplerine yeni standart

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ortam sıcaklıklarına maruz kalan, 0.5 litreden 150 litreye kadar su kapasitesine sahip, taşınabilir, yeniden doldurulabilir,...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ortam sıcaklıklarına maruz kalan, 0.5 litreden 150 litreye kadar su kapasitesine sahip, taşınabilir, yeniden doldurulabilir, kaynaklı, çelik LPG tüplerinin imalatı esnasında; tasarım, yapılış ve denenmesiyle ilgili asgari standartları yeniden belirledi. 6 ay sonra yürürlüğe girecek TS EN 1442+A1 standardı, sadece dairesel kesitli tüplere uygulanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tüpler-Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) ile İlgili Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre “Mecburî Standard Tebliği ile Bakanlıkça mecburi uygulamaya konulan TS 55 EN 1442 “Tüpler-Sıvılaştırılmış Petrol Gazı İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve İmalat” standardı 6 ay sonra mecburi uygulamadan kaldırılacak. Bu Standard yerine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan TS EN 1442+A1 “Tüpler - Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve İmalat” standardı imalat ve satış safhalarında 6 ay sonra zorunlu olarak uygulanacak.

-STANDARD DAİRESEL KESİTLİ TÜPLERE UYGULANACAK-

TS EN 1442+A1 standardı, ortam sıcaklıklarına maruz kalan, 0.5 litreden 150 litreye kadar (150 litre dahil) su kapasitesine sahip, taşınabilir, yeniden doldurulabilir, kaynaklı, çelik LPG tüplerinin imalatı esnasında; tasarım, yapılış ve denenmesiyle ilgili asgari özellikleri kapsıyor. Standard, sadece dairesel kesitli tüplere uygulanacak.

TS EN 1442+A1 standardı kapsamına giren ürünleri üreten ve satanların bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunlu olacak. Standart, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.