Lojistikçiler evlatlarımız için her fedakarlığa hazır

Lojistikçiler evlatlarımız için her fedakarlığa hazır

UTİKAD, son günlerde artan çocuk kayıplarını önlemek için yönetim erki ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirecek "EVLAT ALARMI" adıyla bir kampanya başlatma çağrısı yaptı.

UTİKAD'tan sitemize de gönderilen çağrıda şu açıklamalara yer verildi:

“EVLAT ALARMI PLATFORMU” İÇİN KAMUOYUNA AÇIK ÇAĞRI

Ceylin… Eylül… Leyla… Ufuk… Sami ve tüm kayıp evlatlar… Her geçen gün yeni bir evlat, yine bir evlat kayıp gidiyor ellerimizin arasından…

Her birimiz öncelikle birer evlat ve aynı zamanda çoğumuz anne babayız. Bir evlada sahip olmanın ne demek olduğunu, o evladı dünyanın bütün kötülüklerinden koruyarak an be an, gün be gün, yıl be yıl nasıl büyüttüğümüzü biliyoruz. Bu zamansız, acımasız, haksız, insafsız kayıplar hangi hayalleri yarım bıraktı, umutları nasıl söndürdü, bir anneyi babayı nasıl tarifsiz acılara mahkum etti, anlıyoruz ve kahroluyoruz.

Ceylin… Eylül… Leyla… Ufuk… Sami ve tüm kayıp evlatlar… Onlar bizim evlatlarımız, bir parçası olduğumuz toplumun evlatlarıydı. Ölümleri ile yıkıldık, acıları yüreklerimizi dağladı. Hemen her konuşmanın bir parçası oldular, sosyal medya ‘lanet mesajları’ ile dolup taştı. Kimisi acısını haykırdı satırlarında, kimi öfkesini ve kimileri de korkularını. Çünkü ne yazık ki benzer bir kaybı bir gün bizlerin de yaşamayacağının hiçbir garantisi yok. Bir gün Ceylin’e, Eylül’e ve Leyla’ya denk gelen kör talihin bizim evlatlarımızın başına gelmeyeceğinden emin olabilir miyiz?

İşte bu sorular, bu acılar, bu korkular ve çaresizlik karşısında biz, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği olarak bu toplumun parçası olan her bir bireyi ve kurumu ‘EVLAT ALARMI PLATFORMU”nu oluşturmaya davet ediyoruz.

Bu satırlar aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı başta olmak üzere lojistik sektörünün tüm paydaşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, sosyal dayanışma derneklerini, belediyeleri, üniversiteleri, bilişim platformlarını, sosyal toplulukları ve medya mensuplarını, güvenlik güçlerimizin sistemli ve güvenli kuralları çerçevesinde çalışacak “EVLAT ALARMI PLATFORMU”nu acilen kurmak için iş birliğine davet ediyoruz.

Bu platform üyesi kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör paydaşlarının iş birliğiyle, ülke çapında çalışacak, merkezinde güvenlik güçlerimizin uyarı/alarm/takip sistemlerinin olduğu, ülkemizin en ücra köşelerine ulaşacak şekilde telekomünikasyon sistemleriyle desteklenecek “EVLAT ALARMI SİSTEMİ” acilen kurulmalıdır. Bu sistem bir çocuğun kaybolduğu anlaşıldığı andan itibaren hiçbir bürokratik engele takılmadan ve gecikmeksizin, mümkün olan en yaygın şekilde ülke geneline bilgi verilmesini, kaybolan çocuğun resim ve bilgilerinin kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamalıdır. Kim bilir belki bir çoban dere yatağına doğru götürülen bir çocuğu bu sayede fark edebilir!

Biz lojistikçiler ‘kaybolan evlatlarımızın’ arama çalışmalarına destek vermek üzere tüm ağlarımızı ve araçlarımızı kullanmaya, toplumumuz için en büyük korku ve acı kaynaklarından biri olan evlat kayıplarına karşı bu platformun oluşturulması için elimizi taşın altına koymaya hazırız ve tüm ilgili kurumları devletimizin organizasyonu altında bir araya gelmeye davet ediyoruz.

El ele verelim, öncelikle evlatlarımıza ‘kendilerini korumayı öğretelim’, ardından yaşam alanlarımızı daha güvenli yerler haline getirelim; bunlara rağmen kaybedilen çocuklarımızın bulunabilmesi için güvenlik güçlerimizi bu zorlu görevlerinde vicdanlarımızla, aklımızla, iletişim ve telekomünikasyon ağlarımızla, tekerleği dönen her aracımız ve Türkiye’nin en ücra köşelerine ulaşan lojistik ağımızla destekleyelim.

Unutmayalım ki; her evlat sadece anne babası için değil toplum için bir değerdir. Her kayıp ise geleceğe duyduğumuz umuda açılan bir yaradır. Evlat umuttur, umudumuzu yaşatmak için gelin “EVLAT ALARMI PLATFORMU”nda birleşelim!

UTİKAD
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.