Lojistik Sektörünün En Avantajlısı: Havayolu Taşımacılığı

Lojistik Sektörünün En Avantajlısı: Havayolu Taşımacılığı

Havayolu taşımacılığı en kısa sürede yükleri varış noktasına ulaştırılmaktadır. Çıkış noktası ile varış noktası arasında geçen zamanın en kısa olduğu taşımacılık türü havayolu taşımacılığı olmuştur. İşte havayolu taşımacılığının avantajları...

Havayolu taşımacılığı özellikle pandemi döneminde büyük bir gelişim göstermiştir. Bunun sebebi gelişen e-ticaret sektörü olmuştur. Lojistik sektörüne duyulan ihtiyacın artmasıyla lojistik sektöründe aksamalar olmaya başlamıştır. Ancak taşımacılık türleri arasında en hızlısı olan havayolu taşımacılığı burada devreye girmiştir. Havayolu taşımacılığı en kısa sürede yükleri varış noktasına ulaştırılmaktadır. Çıkış noktası ile varış noktası arasında geçen zamanın en kısa olduğu taşımacılık türü havayolu taşımacılığı olmuştur. Sizlere havayolu taşımacılığının ne olduğunu ve havayolu taşımacılığının avantajlarını anlatalım.

Havayolu Taşımacılığı Nedir?

Havayolu taşımacılığı, yüklerin çıkış noktasından varış noktasına hava taşıtları vasıtasıyla ulaştırılmasıdır. Havayolu taşımacılığı günümüzde çok fazla gelişmeye başlamıştır bunun en büyük nedeni dünya genelin uçak filolarında büyümelerdir.

Havayolu taşımacılığında taşıma yönteminin nasıl olacağı yüklerin hacmine, boyutuna, sayısına göre belirlenmektedir. Havayolu taşımacılığında, küçük hacimli ve sayı olarak fazla olmayan yükler yolcu uçakları yardımıyla taşınmaktadır. Yolcu uçaklarında lojistik sektörünün taşıma yapabilmesi için belirli bir alan bulunmaktadır. Bu alana uygun olan yükler, yolcu uçağına yüklenerek taşıma olayı gerçekleşmektedir. Yolcu uçağında taşıma yapılabilmesi için belirttiğimiz üç unsur çok önemlidir. Yolcu uçağı ile taşıma yapılması sanılanın aksine havayolu taşımacılığını oldukça hesaplı yapmaktadır.

Eğer yükleriniz hacim, boyut, ürün sayısı olarak yolcu uçağı ile taşımaya uygun değilse bu sefer taşımacılık sektörü için özel olarak tasarlanmış olan kargo uçakları devreye girmektedir. Kargo uçakları taşıma yapmak için özel olarak tasarlandığı için taşıma kapasitesi oldukça fazladır.

Havayolu taşımacılığının çok hızlı bir taşıma türü olduğunu söylemiştik. Bu hızını yavaşlatmamak için havayolu taşımacılığı özel olarak operasyon süreci uygulanmaktadır. Operasyon sürecinin hızlı olması kapsamlı olmadığı anlamına gelmemektedir. Çıkış noktasından varış noktasına kadar devam eden çok kapsamlı bir operasyon süreci havayolu taşımacılığında bulunmaktadır.

Havayolu taşımacılığında kullanılan farklı belgeler ile taşımacılık tarafları güvenceye alınmaktadır. Bu belgeler taşıma sürecine ve taşıma şekline göre değişmektedir.

Havayolu taşımacılığının sürecini hızlandırma ve daha güvenli bir hale getirmek için bazı araçlarda kullanılmaktadır. Bunlardan ilki konteynerdir. Konteynerler yardımıyla taşınan yükler hem güvende olur hem de düzenli olur. Havayolu taşımacılığında kullanılan diğer bir şey ise paletlerdir. Hacim olarak paletle taşınmaya uygun olan yükler zarar görmemesi ve deforme olmaması için paletler ile taşınmaktadır. Paletler ile taşıma yapılırken mutlaka ağlardan destek alınır. Ağlar yüklerin bir arada durup şeklinin bozulmamasını sağlamaktadır.

Havayolu taşımacılığı ile ilgili detaylı bilgileri verdik peki havayolu taşımacılığının sunduğu avantajlar nedir? Bunları yakından inceleyelim.

Havayolu Taşımacılığının Sağladığı Avantajlar

Havayolu taşımacılığı pek çok fayda sağlamaktadır. Bu faydalar şu şekildedir;

  • Havayolu taşımacılığının sunduğu en önemli fayda şüphesiz hızlı teslimattır. Hızlı teslime havayolu taşımacılığı için olmazsa olmazdır. Günümüzde de ulaşımın en hızlı şekilde yapılmasını sağlayan havayolu taşıtları taşıma sürecinde de oldukça hızlıdır. Özellikle çabuk bozulan veya hızlı taşınması gereken yüklerin havayolu taşımacılığı ile ulaşımının sağlanması gerekmektedir.
  • Havayolu taşımacılığı ile küçük hacimli yüklerin taşınması daha güvenli olmaktadır. En başta havayolu taşımacılığının genellikle yolcu uçakları ile yapıldığından bahsetmiştik. Bu uçaklarda küçük hacimli yükler taşınmaktadır. Bu bağlamda hacim olarak yüksek olan yüklerin taşınmaması küçük hacimli yüklerin zarar görmesinin veya kaybolmasının önüne geçmektedir.
  • Havayolu taşımacılığı özellikle son zamanlarda hassas yüklerin transferinde sıklıkla kullanılmaktadır. Nedeni ise hassas yükler diğer yüklere oranla zarar görmeye daha fazla yatkın olmaktadır. Havayolu taşımacılığının daha düzenli ve daha düşük hacimli yükler taşımasıyla hassas yüklerin taşımasına daha iyi olanak sağlamaktadır. Özellikle düşük hacimli ve değerli eşyaların taşınması havayolu taşımacılığı ile yapılmaktadır. Günümüzde büyük teknoloji şirketleri havayolu taşımacılığını kullanmaktadır.
  • Havayolu taşımacılığına özel olarak kargo ve gümrükleme süreci uygulanmaktadır. Bunun sebebi havayolu taşımacılığının asıl amacının hız olduğundan bahsetmiştik. Eğer normal kargo ve gümrükleme sürecine maruz bırakılırsa hız olarak yavaşlayacaktır. Ancak özel kargo ve gümrükleme süreci sayesinde havayolu taşımacılığının hızına hız katılmaktadır.
  • Havayolu taşımacılığında özel kargolarınız taşınabilmektedir. Havayolu taşımacılığında kargo 2’ye ayrılmaktadır. Bunlar genel kargo ve özel kargolardır. Genel kargolar, bütün kargoları kapsamaktadır. Ancak özel kargolar canlı hayvan, değerli maden, tehlikeli maddeler gibi yükler taşınabilmektedir. Özel kargo fırsatı havayolu taşımacılığı açısından çok önemlidir.
  • Havayolu taşımacılığının rotası değişebilmektedir. Belirli bir rotasının bulunmaması hız açısından çok önemlidir. Ayrıca Dünya’nın her noktasına ulaşabilmesi için de önemlidir. Havayolu taşımacılığının bu avantajı özgür rota ve özgür taşımacılık anlamına gelmektedir.
  • Havayolu taşımacılığında genellikle ertesi gün varış noktasından yüklerin teslim edilmesi amaçlanmaktadır. En geç 2 gün içerisinde yüklerin varış noktasından teslim edilmesi sayesinde havayolu taşımacılığında teslim tarihine bağlı kalması sağlanmaktadır.

Eğer sizin içinde yüklerin hızlı ve güvenli bir şekilde teslim edilmesi önemliyse mutlaka Tetalog Lojistik havayolu taşımacılığını tercih etmelisiniz. Özel operasyon ve kargo süreçleri ile lojistik süreci artık sizin için çok kolay.

https://www.tetalog.com/havayolu-tasimaciligi/

https://www.tetalog.com/

ADVERTORIAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.