Lojistik Sektörüne Çevik Çözüm: İRİS

Lojistik Sektörüne Çevik Çözüm: İRİS

Hızla gelişen teknoloji, artan ticaret hacmi ile birleştikçe lojistik sektöründe de dijital dönüşüm kaçınılmaz bir hal aldı. Uzun yıllardır dijitalleşme adımları atan sektöre, yazılım konusunda yeni bir oyuncu katıldı: İRİS

Entegre bir lojistik yazılım programı olan İRİS ile; depolama, paketleme ve tekrar paketleme, üretim planlama, malzeme yönetimi aşamalarında süreç yönetimi daha kolay ve daha erişilebilir hale gelecek.

Üretim Süreci Takibinde Yazılım İhtiyacı

Özgü Grup Bilgi Teknolojileri tarafından geliştirilen İRİS hakkında bilgiler veren Özgü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Özyılmaz, hızlı dijitalleşme sayesinde iş akışlarını sistemsel olarak yönetebilme ve veri toplama sayesinde sektörün analize dayalı karar verebilme gücü kazandığını belirtti.

“İRİS’i ürün giriş prosesi, depo stoklama, tüm üretim adımları, yardımcı malzeme otomatik tüketimi, hat üretim performansı, çıkış performansı ve her adımda takip edilebilir ve raporlanabilir bir sistem olarak tanımlayabiliriz. Lojistik sektöründeki tecrübelerimiz sayesinde, özellikle üretim sürecindeki yazılım eksikliğini biliyorduk. Bu eksikliğe konsantre olarak sektörün eksiklerini doğru analiz ederek hiçbir tedarikçiden yardım almaksızın İRİS’i müşterilerimizin hizmetine sunduk.” dedi.

Tek Tuşla Süreç Yönetimi

Özgü Grup adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Özyılmaz “Özgü Grup olarak özellikle Katma Değerli Hizmetler olarak adlandırılan paketleme, etiketleme, ikincil paketleme, montaj, müşteriye özel uygulama gibi satış öncesi faaliyetlerde uzun yıllara dayanan bir tecrübemiz var. Sunduğumuz bu hizmetler ile müşterilerimizin maliyetlerini düşürmelerine, stok azaltmalarına ve taleple arzı daha iyi dengelemelerine destek olmayı amaçladık.” dedi.

İRİS’in faydalarına dikkat çeken Muharrem Özyılmaz “Yazılımımız ile Katma Değerli Hizmetlerde iş süreçlerini dijital olarak yönetebilmenin avantajlarını yaşıyoruz. İRİS sayesinde müşterimiz bize talep ettikleri hazırlanması gereken ürünlerin listesini gönderiyor. Tek tuş ile bu ürünün üretimini planlayabiliyoruz. Sistem bize tahmini üretime başlangıç saatini ve hangi üretim bandında üretilmesi gerektiği tavsiyesini veriyor. Yine tek tuş ile gerekli ürünlerin depodan çekilmesini ve o üretim bandına aktarılmasının otomatik emirlerini sistemden oluşturuyoruz. Üretim teyitlerini sistem üzerinden kabul ettiğimiz anda müşterilerimize çalışma süreçlerini otomatik olarak iletiyoruz.” diye konuştu.

Daha önce tedarik zinciri yazılım çözümlerinde birçok başarılı projeye imza atan Özgü Grup Bilgi Teknolojileri ve yazılım ekibinin, yoğun bir çalışma sonucu ortaya koyduğu İRİS; yazılım mühendisliği, optimizasyonu ve kodlaması dahil tüm süreçleri kapsıyor. ÖZGÜ Grup, ağırlıklı olarak Katma Değerli Hizmetler (VAS) alanında kullanacağı İRİS’i lojistik sektörünün de beğenisine sunduğunu, yazılımın satışı ile ilgili görüşmelerin başladığını belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.