Lojistik Öğrencilerine Daha Çok Pratik Yapma Hakkı Tanınmalı

Lojistik eğitimi veren meslek yüksek okulları veya lisans bölümlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu okullarının sayısının her geçen gün artması sevindirici, lojistik sektörü için önemli ve gelecek adına faydalı bir durum oluşturmaktadır. Lojistik bölümünde okuyan öğrencilerin teorik bilgilerinin yanında saha tecrübeleri de kazanmaları, pratik yapmaları okul biter bitmez iş bulma noktasında kendilerine çok büyük faydalar sağlayacaktır. Tabi ki bu duruma imkân sağlamak lojistik eğitimi veren üniversitelerimizin katkısı, müfredat değişiklikleri ve yasal mevzuatlarla olacaktır.

   Şöyle ki; Haftada 5 gün okula giden bir lojistik öğrencisinin bu 5 günün en az 1 gününü bir lojistik şirketi veya lojistik faaliyetlerin yoğun olarak yürütüldüğü bir şirkette çalışması zorunlu hale getirilmelidir. Bu şekli ile pratikte öğrendikleri bilgileri teorik bilgileri ile bütünleştirirlerse, mezun olduklarında sektöre ve kendilerine daha faydalı olacaklardır. Yani bir bakıma lojistik sektörüne veya sektörlerine hazır duruma gelmiş olacaklarıdır. Teorinin, sahada pratiğini yapmak çok önemlidir. Şuan, lojistik mezunlarının yaşadığı en büyük problem, iş başvurusu yaptıklarında kendilerinden “iş tecrübesi” istenmesidir. İşte bu durumu yeni mezunların lehine çevirmek adına haftada bir ya da iki gün pratik yapma şansı tanınmasının önemli bir konu olduğu kanaatindeyim.

  Lojistik sektörü her zaman personel ihtiyacı duymaktadır. Bu ihtiyaçlar istenilen pozisyonlara göre farklılık gösterse de genele baktığınızda aynıdır. Lojistik okuyan öğrencileri bir lojistik şirketinin deposunu gezdirerek bir şey öğretemezsiniz. O işi bizzat kendisi yaparsa bir şeyler öğrenmesine katkı sağlarsınız. Bu sebeple ne kadar çok pratik o kadar çok tecrübe, ne kadar çok tecrübe o kadar çok iş imkânı demektir. Umarım üniversitelerimiz bu konuda gerekli başvuruları yapar ve sektöre gönül veren öğrencilerimiz mağduriyet yaşamadan ve lojistik sektörünü seçtikleri için pişmanlık duymadan sektöre fayda ve katkı sağlarlar.

Bu yazı toplam 2319 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.