Lojistik Master Planı bitmek üzere

Lojistik Master Planı bitmek üzere

Lojistik Master Planı'nı bitirmek üzere olduklarını ifade eden Bakan Ahmet Arslan, bakanlık olarak 2016'da önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016 değerlendirmesinde bulundu ve 2017 hedeflerini açıkladı. Arslan, TCDD Kule Restoran'da düzenlediği basın toplantısında, Bakanlığının 2016 faaliyetlerini değerlendirdi,  2017 hedeflerini açıkladı. Türkiye'nin 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini yaşadığını hatırlatan Arslan, bu süreçte milletin milli iradeye sahip çıkarak bütün dünyaya çok önemli bir ders verdiğini söyledi. "2016 zor bir yıldı, mücadele yılıydı." ifadesini kullanan Arslan, Türkiye'nin mücadelesini gerek içeride gerek dışarıda devam ettirdiğini ve ettireceğini belirtti.

LOJİSTİK MASTER PLAN I BİTMEK ÜZERE

Arslan, Türkiye'nin kalkınmasının, büyümesinin, ülkenin 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürümesinin olmazsa olmazının, ulaşımı, erişimi kolaylaştırmak, ulaştırma altyapı projelerinden taviz vermeden kalkınmayı sağlamak olduğunu ifade etti. AK Parti hükümetleri olarak 14 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında yaptıkları yatırımların miktarının 319 milyar 800 milyon lira olduğunu bildiren Arslan, "2016'da da yine yatırımlara ara vermeden, hız kesmeden devam ettiğimizin göstergesi, biz bakanlık olarak 26,5 milyar liralık yatırım yaptık, sadece kamu tarafı. 2017'de de daha başlangıç ödeneğimiz 25 milyar 600 milyon lira ki,  bunun çok üzerine çıkacağımız herkesin malumu." dedi. Bütün projeleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin farkında olarak ve bunun hakkını vererek planladıklarını anlatan Arslan, "Özellikle ulaştırma ana planı hazırlıyoruz ki 2017 yılında tamamlanacak, biz bundan sonraki çalışmalarımızı gerek bu ana plan, gerek kalkınma planları çerçevesinde yürütüyor olacağız." şeklinde konuştu. Lojistik master plan çalışmasını da bitirmek üzerinde olduklarını belirten Arslan, bu çalışmanın tamamlanmasıyla, bütün ulaştırma koridorlarında taşımacılıktan lojistiğe geçmiş olacaklarını söyledi.

lojistik1.jpg 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.