Lojistik köyde kamulaştırma mağduriyet getiriyor

Lojistik köyde kamulaştırma mağduriyet getiriyor

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın, Kemalpaşa’da kurulması planlanan Türkiye’nin ilk lojistik köyü için alınan acil kamulaştırma kararı nedeniyle yaşanan mağduriyetle ilgili soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan yanıt geldi.

Proje kapsamında 1 milyon 315 bin 20.98 metrekare alanın kamulaştırıldığını belirten Turhan, “Acele kamulaştırma sonrası bakanlığımızca taşınmaz malikleriyle uzlaşma görüşmeleri yapılmış, ancak taşınmazların tamamına yakını için anlaşma sağlanamamıştır. Bedel tespit ve tescil davaları açılmış olup, yargı süreci devam etmektedir” dedi. Bakan Turhan, bölgenin istihdamına katkı sağlayacak proje kapsamında 200 milyon lira harcama yapılmasının öngörüldüğünü ve 2020 yılında işletmeye alınmasının planlandığını bildirdi.

CHP’li Polat, Kemalpaşa’nın Ansızca ve Yenmiş köylerinde kurulması planlanan Türkiye’nin ilk lojistik köyü için alınan acil kamulaştırma kararı nedeniyle yöre halkının yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşımıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahin Turhan’a bölgede kaç kişinin mağdur olduğunu ve bu kişilerle yaşanan ihtilafın çözümü için hangi önlemlerin alındığını soran Polat, “Verimli tarım arazileriyle ünlü bölgede söz konusu projenin hayata geçirilmesi doğru mudur? Bu projenin hayata geçirileceği aşamaya kadar tarım sektöründen geçimini sağlayan yöre halkına ekonomik anlamda zarar vereceği gerçeği göz önüne alınmış mıdır?” sorularını yöneltmişti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.