Lojistik kariyer fırsatları için devrim gibi platform

Lojistik kariyer fırsatları için devrim gibi platform

Smarthronline’de profillerini oluşturan adaylar, iletişim bilgilerini ve profil resimlerini gizleyerek istedikleri ilanlara başvurabiliyor. Onay verdiğin şirketlere iletişim bilgilerini görünür kıl ya da reddedip gizli kalmaya devam et.

Smarthronline, lojistik ve uluslararası taşımacılık alanında çalışanların “iletişim bilgilerini gizleyerek” kariyer fırsatlarını keşfetmelerini sağlıyor.

Hali hazırda 2005 yılından beri, lojistik ve uluslararası taşımacılık firmalarına işe alım ve danışmanlık hizmeti veren Smarthr İnsan Kaynakları tarafından 2020 Eylül ayında kurulan girişim Smarthronline, geleneksel kariyer platformlarının aksine, aktif olarak çalışmasına rağmen kendilerine gelebilecek olan fırsatları görmek isteyen lojistik profesyonellerinin iletişim bilgilerini paylaşmadan kariyer fırsatlarını değerlendirmelerini sağlayan bir platform.

Girişimin ortakları “Türkiye’de lojistik sektöründe çalışanların %73’ü pasif olarak iş arıyor; yani gelebilecek tekliflere açıklar ve bu teklifleri değerlendirmek istiyorlar. Ancak, işverenler tarafından ‘iş arayan’ olarak etiketlenmemek için bu kişilerin profil ya da özgeçmişlerini bulmak çok zor.’’ diye konuştu.

Diğer taraftan da lojistik firmaları, ekiplerine katacakları yetenekleri kariyer sitelerinden ziyade referans ya da farklı firmalardan transfer ile aralarına katmayı tercih ediyorlar. Ancak bu yeteneklere de ulaşmak çok zor çünkü bu kişilerin CV’leri geleneksel kariyer platformlarında mevcut değil. Smarthronline, firmalar ile bu yetenekleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir kariyer platformu olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Peki Smarthronline Nasıl Çalışıyor?

Burada platformun işleyişini adaylar ve firmalar olarak 2’ye ayırıp ele almakta fayda var:

Smarthronline’de profillerini oluşturan adaylar, iletişim bilgilerini ve profil resimlerini gizleyerek istedikleri ilanlara başvurabiliyor. Daha sonra  firma, eğer adayla iletişim kurmak ve ilan hakkında detaylı görüşmek isterse adaya platform içerisinden mesaj atıyor.

Aday, firmadan gelen mesajı kabul edip yanıtlarsa konuşma başlıyor ve adayın tüm iletişim bilgisi, firmaya görünür hale geliyor. Eğer aday, firmadan gelen maili reddederse, firmaya adayın görüşme isteğini reddettiği bilgisi gidiyor ve aday gizli kalmaya devam ediyor.

Firmalar ise, yayınladıkları ilanda belirtilen yetkinliklere istinaden, platformun kendisine önerdiği adaylardan; ilanına başvuran adaylardan ya da aday havuzunda kendi filtreledikleri adaylardan iletişim kurmak istediklerine platformun içinden mesaj atıyor, mesajını kabul eden adaylar ile görüşmeye başlıyor.

Şu an platformda 10.000’den fazla lojistik profesyoneli olduğunu belirten İskender Hepkarşı, her gün ortalama 10-15 arasında yeni adayın, platforma kayıt olduğunu belirtiyor.

Firmalara sınırsız sayıda ilan yayınlamak ücretsiz!

Smarthronline’ye kayıt olan firmalar, sınırsız sayıda ücretsiz ilan yayınlayabiliyor; 5 adaya ücretsiz mesaj gönderebiliyor.

Abone olmak isteyen firmalara da 3 aylık ve Yıllık abonelik seçeneği sunan Smarthronline’de, aboneliğiniz süresince dilediğiniz sayıda adaya sınırsız sayıda mesaj gönderip iletişim kurabilirsiniz.

Üye olmak için: www.smarthronline.net

TANITIM VİDEOSU
https://www.youtube.com/watch?v=AEkWVDP1n9E

smarthronline-(2).jpeg


ADVERTORIAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.