Lojistik Bölüm Başkanı Türk'ten gurur veren başarı

Lojistik Bölüm Başkanı Türk'ten gurur veren başarı

Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, uluslararası düzeyde seçkin indekslerde yer alan bilimsel makalelerin sayisini içeren P-Rank sıralamasına göre büyük bir başarıya imza attı.

Yasar Üniversitesi İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoglu, çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanındaki akademisyenlerin uluslararası bilimsel dergilerdeki yayınlarının metodolojik olarak puanlanarak sıralamasının yap ildiği P-Frank’ta önemli bir basari elde etti. Operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, endüstri 4.0, çok kriterli karar verme yöntemleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Kazançoglu, 2018’den günümüze sıralama incelendiğinde “ABCD Journal Quality List”, “Scimago Journal Ranks”, “HCERES” ve “Handelsblatt” indekslerinde, Türkiye’deki üniversitelerde görev yapan araştırmacılar arasında ilk sırada yer aldı. Böylece Prof. Dr. Kazançoglu, bir önceki beş yıllık dönem olan 2017-2022 yılları arasındaki basarisini da tekrar etmiş oldu. Ayni indekslerde Avrupa genelindeki bilimsel makale sayısı sıralamasına göre ilk 50 araştırmacı arasına da giren Prof. Dr. Kazançoglu, Türkiye’nin de içinde yer aldığı Bati Asya grubunda ise en çok yayın sayısına sahip ilk 3 araştırmacı arasında bulunuyor.
Günümüzde sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve yeşil lojistik kavramlarının giderek önem kazandibini ve şirketler için de bir zorunluluk haline geldiğini belirten Prof. Dr. Kazançoglu, “Ben ve çalışma ekibim akademik alanda gerek makale gerekse uluslararası projelerle bu konulara katkı sağlıyoruz. Bu basarinin altında da ekip çalışması yatıyor. Yurtiçi ve yurt dışından birçok akademisyen ile birlikte çalışmak kişiye farklı bakisi açıları ve tecrübeler kazandırıyor. Basariyi getiren bir diğer önemli etken de üniversitemin sağladığı verimli çalışma ve araştırma ortamı oldu” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.