Lojistiğin geleceği Türkiye odaklı olacak

Lojistiğin geleceği Türkiye odaklı olacak

Salzburg Ticaret Odası Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Alexander Friesz, sektör temsilcilerinin neredeyse tamamının Türkiye ile ilgili planları olduğuna dikkat çekerek, "Lojistik sektörünün geleceği Türkiye odaklı olacak" dedi.

Salzburg Ticaret Odası Lojistik Sektör Konseyi’nin ve yıllık 500 milyon euro cirolu Lagermax International’ın Başkanı Alexander Friesz, “Lojistik sektörünün geleceği Türkiye odaklı olacak. Sadece Avusturyalı değil Avrupalı şirketler olarak Türk firmalarla partner olma zorunluluğumuz var” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayram Sarıca, Meclis Üyeleri Memik Hilmi Taner, Sabri Hamamcıoğlu ve 25 kişiden oluşan lojistik sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta sonunda Salzburg, Nurnberg lojistik üsleri ve ticaret odaları ile Münih Lojistik Fuarı’nı ziyaret etti. Salzburg Ticaret Odası’ndaki toplantıda konuşan Friesz, yeni dünya düzeninde Türkiye’nin öneminin arttığına dikkat çekerek, “Biz şirket olarak Türkiye’de varız ve büyümeyi planlıyoruz. Temsil ettiğim sektörün temsilcilerinin neredeyse tamamının Türkiye ile ilgili planları var. Lojistik sektörünün geleceği Türkiye odaklı olacak. Sadece Avusturyalı değil Avrupalı şirketler olarak Türk firmalarla partner olma zorunluluğumuz var” dedi. Bartık’ın Türkiye ve Gaziantep sunumunun çok etkili olduğuna vurgu yapan Friesz, “Türkiye’nin önemini biliyoruz ama sunumdan da anlaşılıyor ki, Türkiye’nin bilmediğimiz daha bir çok artısı varmış. Sektörümüzde faaliyet gösteren Türk firmalarının düşüncelerini öğrenmek istiyorduk. Bu toplantı sayesinde o isteğimiz de gerçekleşti. Şunu gördük ki bu tür toplantıların ve fikir alışverişinin sayısını artırmalıyız” diye konuştu. Verimli ve olumlu işbirliklerinin kısa sürede başlaması gerektiğine işaret eden Friesz, “Salzburg’da, Avrupa’nın tanınmış birçok lojistik şirketinin temsilciliği var. Türk firmaların da temsilcilikleri olmalı. Bizim şirket olarak Türkiye’de iki temsilciliğimiz var. Çalışanlar Batı ile uyumlu olduğu için zorlanmıyoruz ama Türkiye’nin hızı bizi zorluyor” dedi.

YENİ KARAYOLLARI COŞTURACAK
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Bartık ise sektördeki Türk firmalarına yabancı ilgisinin arttığını ve daha da fazlalaşacağını ifade ederek, “Başbakanımız başta olmak üzere hükümet üyelerinin sektörle ilgili açıklamaları, hükümetin de farkındalığını gösteriyor. Karadeniz’i İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak karayolları bu farkındalığın yıllar önce başladığının kanıtı. O karayolları tamamlandığında bölgelerin kaderi değişecek ve ekonomiye katkıları inanılmaz boyutlarda artacak” dedi.

Bartık, “Başbakanımızın konuşmalarında sektörün öneminden bahsedişi, algının genişlediğini, hükümetin artık lojistik sektörüne daha fazla önem vereceğini gösteriyor. Bu nedenle daha fazla çalışmamız ve dünya ülkelerinden partnerler bularak daha hızlı büyümemiz gerekiyor. GTO olarak iki yıldır, lojistik sektörü temsilcilerimizle gelişmiş ülke modellerini inceleyip Gaziantep’e uyarlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ
UND ve Gaziantep Ticaret Odası Üyesi Memik Hilmi Taner ise şunları söyledi: “Avrupa’da herkes bekliyor. Kur ne olacak diye bekliyor. Seçim sonuçlarını bekliyor. Dünyadaki gelişmeleri bekliyor. Biz bu beklemeleri fırsat olarak görüyoruz ve risk alarak iş yapmaya devam ediyoruz. Bu agresif tavrımızın, bilinirliliğimizi ve marka değerimizi artıracağına inanıyoruz.”
(Dünya)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.