Liman römorkörlerinde Rolls-Royce imzası

Liman römorkörlerinde Rolls-Royce imzası

Sanmar Shipyards’a teslim edilecek 90 ton çekme gücüne sahip liman römorkörlerinde ilk kez yüksek devirli MTU dizel motorlar kullanılacak.

Rolls-Royce ile Sanmar Shipyards, Türkiye’de dört yeni terminal römorköründe kullanılacak sekiz MTU 4000 motorunun teslimatını kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Sözleşme ayrıca opsiyonel olarak dört motoru daha kapsıyor. Römorkörlere her biri dakikada 1.850 devirle 2.700 kW güç üretebilen ikişer adet 16V 4000 M73L MTU motoru takılacak. MTU, Rolls-Royce Güç Sistemleri’nin bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.

Sanmar Shipyards Proje Direktörü Ali Gürün, “MTU’nun teknik desteği, hizmeti ve MTU motorlarının güvenilirliği bizim yeni Robert Allen/ Rastar 2900sx römorkörlerinde de MTU motorlarını tercih etmemizde etkili oldu” dedi. Sanmar ve MTU, 2009’dan beri yakın şekilde çalışıyor.

MTU Denizcilik ve Kamu İlişkileri Birimi Başkanı Knut Müller ise şunları söyledi: “Tarihte ilk kez yüksek devirli motorlar bu güç klasmanında liman römorkörlerinde kullanılacak. Bugüne kadar liman römorkörlerinde sadece ortalama 85 ton çekiş gücüne sahip orta devirli motorları kullanmak mümkün olabiliyordu. Böyle bir pazara başarılı bir şekilde giriş yapabildiğimiz için çok memnunuz.” Motorun hızı, Sanmar Shipyards’ın herhangi bir ara dişli kutusuna ihtiyaç duymadan pervaneyi kontrol edebilmesini sağlamak amacıyla bu çözüme özgü olarak dakikada 1.850 devre düşürüldü.

2018 yılı itibariyle Danimarkalı römorkaj şirketi Svitzer tarafından işletilen filoya uzunluğu 30 metrenin altında olan Robert Allen/Rastar 2900 SX terminal römorkörleri eklenecek. Römorkörler, terminal römorkaj hizmetleri kapsamında 20 yıllığına Svitzer’la anlaşan Fas’taki Tanger-Med Limanı’nda kullanılacak. Afrika’nın kuzeybatı kıyısında yer alan bu liman, Cebelitarık Boğazı üzerinden Akdeniz girişine yakınlığı ve Afrika kıtasının en yoğun ikinci konteyner limanı olması sebebiyle stratejik bir öneme sahip.

MTU ve Sanmar, yapılan bu anlaşmanın yanında yine Svitzer tarafından kullanılmak üzere 70’er ton çekiş kapasiteli iki römorka her biri 2.000 kW güç verecek dört adet 16V 4000 M63 motorunun teslimi konusunda ek bir anlaşma daha imzaladı. Yeni anlaşmalarla beraber şimdiye kadar Sanmar tarafından üretilen ve MTU motorlarıyla donatılan römork sayısı 16’ya çıktı. Sanmar Shipyards tarafından üretilen römorkör tiplerinin yarısında ise MTU motorları tercih edildi.

sanmar_terminal_tug_rastar.jpg

Rolls-Royce Holdings PLC hakkında

  • Rolls-Royce olarak vizyonumuz mühendislik uzmanlığımız, dünyanın her yerine ulaşabilmemiz ve derin endüstri bilgimiz sayesinde müşterilerimizle olağanüstü ilişkiler geliştirmek ve onlara üstün çözümler sunmak, bu sayede yüksek performanslı güç sistemleri pazarında lider hale gelmektir. Sivil Havacılık, Savunma Havacılık, Denizcilik, Nükleer Enerji ve Güç Sistemleri olmak üzere beş alanda faaliyet göstermekteyiz.
  • İşmerkezi Güney Almanya'nın Friedrichshafen kentinde olan Rolls-Royce Güç Sistemleri'nde 10.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Ürün portföyünde gemiler için MTU marka yüksek devirli motorlar ve tahrik sistemleri, güç üretimi, ağır kara, demiryolu ve savunma araçları ile petrol ve doğalgaz endüstrisi yer almaktadır. Şirket, MTU Onsite Energy markasıyla yedek güç, asgari yük ve azami yük uygulamaları ile gaz motorlarıyla ısı ve gücün bir arada üretildiği kojenerasyon tesislerine dizel jeneratör tedarik etmektedir. Bergen marka orta devirli motorlar gemilere ve enerji üretim uygulamalarına güç sağlamaktadır. L'Orange, büyük motorlar için sunduğu yakıt enjeksiyon sistemleriyle portföyü tamamlamaktadır.
  • Rolls-Royce 150'den fazla ülkede 400'den fazla havayolu ve kiralama şirketi, 160 silahlı kuvvetler, 70'i deniz kuvvetleri olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000'den fazla güç ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.
  • Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda üç temel unsura odaklanıyoruz:
    • Mühendislikte mükemmeliyeti geliştirme ve bu alanda yatırımlar yapma;
    • İmalat ve tedarik zincirini sade ve düşük maliyetli tesisler ve süreçlerde operasyonel mükemmeliyet sağlayacak şekilde yürütme;
    • Kurulu tesislerimizi, ürün bilgimizi ve mühendislik kapasitemizi geliştirerek müşterilere üstün hizmet sunma, böylece satış sonrası ürün ve hizmet değerimizi koruma.
  • 2016 yılında, yaklaşık olarak yarısını satış sonrası hizmetlerden elde ettiğimiz 13,8 milyar pound yıllık gelire ulaştık. Kesinleşmiş finansal raporlarda 2016 yılı sonu itibariyle gelir 80 milyar pound olarak görülüyor.
  • Rolls-Royce olarak 2016 yılında araştırma ve geliştirmeye 1,3 milyar pound ayırdık. Ayrıca Rolls-Royce mühendislerinin bilimsel araştırmalarda ön sıralarda yer aldığı 31 üniversitenin teknoloji merkezlerinden oluşan global bir ağı da desteklemekteyiz.
  • Rolls-Royce 50 ülkede 16,500’den fazlası mühendis olmak üzere yaklaşık 50.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.
  • Rolls-Royce Group olarak kadromuzda stajyer ve yeni mezunlara yer vermeye ve çalışanlarımızın becerilerini geliştirmeye gayret ediyoruz. 2016 yılında dünya genelindeki eğitim programlarımıza 327 stajyer ve 274 yeni mezun aldık. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.