Lifa Lojistik, ışığı gördü Türkiye’de büyüme kararı aldı

Lifa Lojistik, ışığı gördü Türkiye’de büyüme kararı aldı

Almanya’nın önemli lojistik kuruluşlarından Lifa Logistik, Türkiye’de bir temsilcilik açarak önce uluslararası karayolu taşımacılığında, ardından tüm taşıma modlarında yaygın hizmet vermeyi planlıyor.

kamil-gulenser-1.jpegHizmet sektörümüzün parlayan yıldızı lojistik, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Almanya’da faaliyet gösteren Lifa Logistik de, açtığı ülke temsilciliğiyle uluslararası taşımacılığın köprüsü Türkiye’de yerini aldı.

Lifa Lojistik A.Ş Türkiye olarak hizmet verecek kuruluşun başında sektördeki birçok kişiye aşina gelebilecek bir isim var: Kamil Gülenser. Maersk, Arkas gibi kuruluşlarda uzun yıllara varan iş deneyimine sahip Gülenser ile firma hakkında konuştuk.

  • Siz Alman orijinli bir şirketsiniz ve Türkiye’de bir temsilcilik açarak, operasyonlarınızı buradan yönetmeye karar verdiniz. Sizi bu kararı almaya iten etken nedir?

Almanya’da çok kısa sürede yakaladığımız dinamizmi, müşterilerimizin bize duyduğu güveni Türkiye’nin, başta Almanya olmak üzere, Avrupa ile olan iş hacmini sinerjiye çevirebileceğimize karar verdik.

  • Nasıl bir büyüme stratejisi hedefliyorsunuz?

Stratejik hedeflerimizi her zaman göz ününde bulundurarak, kontrollü ve emin adımlarla büyüyeceğiz. Öncelikle en güçlü kasımız olan Uluslararası Karayolu ile yola koyulacağız. Sonrasında, bilgi ve tecrübemizle hizmet çeşitliliğimizi Yurtiçi Karayolu, Deniz & Havayolu, Proje Taşımacılığı, Depolama, Gümrükleme ve Sigorta Hizmetleriyle genişletmeyi planlıyoruz.

  • Türk taşımacılar özellikle karayolu taşımacılığında vize, belge gibi tarife dışı engeller çıkartılarak haksız rekabete uğruyor. Bazı aylarda o ülkenin belgeleri bittiği için taşıma yapılamadığı oluyor. Siz tüm bu sorunları bypass edebiliyor musunuz?

Öncelikle, kapılarda evrak eksikliği vb. bahanelerini koz olarak kullanmalarını engellemek için her şeyi zamanında usulüne uygun şekilde yerine getiriyoruz. Ancak zaman zaman genel anlamda karşımıza çıkan Dozvola sorununa karşı müşterilerimize Intermodal ve Denizyolu (konteyner) gibi alternatif taşıma türleri ile farklı güzergahlar sunabilme çevikliğini gösterebiliyoruz.

lifa-bridge.jpg

  • Türk taşımacılarından bir adım önde olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

Böyle bir iddiamız yok açıkçası. Herkesin kendine göre bir adim önde olduğu alan veya alanlar elbette vardır. Bu sektörde bütün meslektaşlarımıza kesinlikle saygı duyuyoruz ve işbirliği ile birlikte büyüyeceğimize inanıyoruz. Hep beraber dayanışma içinde çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa’da bu durum saygı ve sevgi çerçevesindedir. Bunu Türkiye´ye şirket olarak ana kurallarımızdan bir tanesi olarak getirip uygulamak istiyoruz.

Tabii ki şirket olarak Avrupa’dan gelen kendimize özel konseptimiz ile fark yaratmak da istiyoruz.

  • LIFA Lojistik Türkiye olarak, rakiplerinizden farklı neleri yapıp öne çıkmayı hedefliyorsunuz?

Çevik, Esnek ve Güvenilir olmak en değer verdiğimiz ilkelerimizle fark yaratacağımıza inanıyoruz.

  • Müşterileriniz sizinle çalıştıklarında ne gibi avantajları da satın alacaklar?

7/24 doğrudan iletişim imkanı sunuyoruz. Ayrıca, ihtiyaçlar için hızlı ve doğru alternatif çözümlere sahibiz.

lifa-firmengebaeude.jpg

  • Siz neler eklemek istersiniz?
  1. Kendimize özel konseptimiz ile müşterilerimize çeviklik, güvenilirlik ve esneklik sağlayarak “kazan-kazan” ortamı yaratmak istiyoruz.
  2. Almanya’da olduğu gibi Türkiye'de de müşterilerin ve çalışanların en çok güvendiği markalardan biri olmak istiyoruz.
  3. Basta Almanya olmak üzere Avrupa’da ofisler açmayı planlıyoruz. Türkiye'de de sırasıyla İstanbul, Bursa, Adana/Mersin ofislerimizi açacağız.
  4. Türkiye’nin en büyük kurumsal şirketlerine hizmet veren ve yurt dışında varlığını artıran bir şirkete dönüşüyor olması beni heyecanlandırıyor.
  5. Bizimle bu yola çıkmak isteyen is arkadaşlarımızın da bu yolda ileriye yönelik, kariyer olarak kendilerini geliştirebilecek imkanlar ile gelişmeyi ve hep beraber bu yolda büyümeyi planlıyoruz. Alman disiplini ve yanında start-up felsefemiz ile is arkadaşlarımız – müşterilerimiz – partnerlerimiz ile rahat ve özgüvenli çalışma ortamı yaratmak konusunda iddialıyız.
  6. Mottomuz “Geleceği ve Çözümü Olan Lojistik Firması”

kamil-gulenser-2.jpegKamil GÜLENSER kimdir?

  • Maine Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamladı.
  • Lojistik’te (Denizyolu, Ulusal ve Uluslararası Karayolu) Satış & Pazarlama, Müşteri Hizmetleri ve Operasyon Departmanlarında 25 yıllık tecrübesi var.
  • Dünyanın en büyük konteyner operatörü Maersk ve Arkas Holding gibi Uluslararası kurumsal firmalarda 20+ yıl Yöneticilik tecrübesine sahip.
  • Green & Black Belt proje yöneticilikleri yaptı.
  • Karadeniz & Batı Afrika Cluster/Bölge sorumlulukları üstlendi.
  • Filipinler & Hindistan'da Saha Proje yöneticilikleri yaptı.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.