Lasder'den ÖTL toplama rekoru

Lasder'den ÖTL toplama rekoru

 Bu yıl ilk kez turistik bölgelere özel toplama programı uygulayan  LASDER, Antalya ve civarı illerde atık lastiklerin hepsini toplayarak bölgenin...

 

Bu yıl ilk kez turistik bölgelere özel toplama programı uygulayan  LASDER, Antalya ve civarı illerde atık lastiklerin hepsini toplayarak bölgenin stoklarını sıfırladı.

2009 yılından bu yana Ömrünü Tamamlamış Lastikleri toplayarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazandıran LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği); her geçen ay topladığı lastik miktarını artırıyor. Ağustos ayında,  ÖTL toplama rekoru kırıldı; toplanan atık lastik miktarı 8 bin 454 ton oldu. Böylece 2011 yılının ilk 8 ayı itibarıyla toplanan yıllık ÖTL miktarında toplam 54 bin 265 tona ulaşıldı. Hızla yürütülen toplama faaliyetleri sonucu 2011 yılının kota miktarı olarak saptanan 87 bin ton  ÖTL'nin toplanması hedefleniyor.  Bu bağlamda ÖTL’lerin malzeme olarak geri kazanım oranında da en yüksek oran olan  yüzde 56’ya varıldı.

Ağustos ayı bu yıl turistik bölgelerde yürütülen toplama faaliyetleri açısından da başarılı geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve GATAB (Antalya civarı Turistik Belediyeler Birliği) ile imzalanan protokol kapsamında 1 ayda sahil bölgelerinden 350 ton lastik toplanarak geri kazandırıldı.

LASDER; bu yıl sonuna kadar 2012 yılı için yapacağı ÖTL ve yüklenici ihalelerini tamamlamayı hedefliyor. Yapılan bütçe çalışmaları sonucuna göre önümüzdeki yıl 100 bin tonun üzerinde ÖTL toplanması ve geri kazandırılması öngörülüyor.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.