LaneAxis, yük taşımacılığında ezberleri bozacak

LaneAxis, yük taşımacılığında ezberleri bozacak

Lojistik şirketleri taşınan yükle ilgili önemli bilgilere anında ulaşabiliyorlar ve böylece çeşitli ‘aracılara’ gerek kalmıyor. LaneAxis ayrıca siparişi teslim eden şoförlere anında ödeme yapma imkanı da sunuyor.

LaneAxis projesi yük taşımacılığına köklü değişiklikler getirmeyi hedefliyor. Blockchain ve Big Data gibi teknolojilerden faydalanan proje, lojistik sektöründe çeşitli gelişmelere imza atarak sektörde karşılaşılan günlük problemleri çözmeyi umut ediyor. Proje ekibi Blockchain ve akıllı sözleşme gibi teknolojiler sayesinde lojistik alanında kayda değer değişiklikler yapılabileceğine, özellikle ABD’deki lojistik şirketlerinin yaşadıkları sorunların çözülebileceğine inanıyor.

ABD’deki tırcılık sektörünün yıllık değeri 800 milyar dolardan fazla olabiliyor ki bu da sektörün dünya genelindeki toplam değerinin (3.2 trilyon dolar) dörtte birini oluşturuyor. Ancak ABD’deki lojistik şirketlerinin teknolojik açıdan ne kadar geri kaldıkları gözden kaçmıyor. Şirketlerin günümüz teknolojilerinden faydalanmıyor olmalaır da hem vakit hem nakit masrafına yol açıyor. Mesela ABD’de her gün bir milyondan fazla yüksüz tır trafiğe çıkıyor.

LaneAxis’in sunduğu imkanlardan faydalanan şirketler ise yapılan bu masrafları minimum düzeye çekebilirler. Bu proje sayesinde lojistik sektöründeki şirketler, taşınan yükle ilgili önemli bilgilere anında ulaşabiliyorlar ve böylece çeşitli ‘aracılara’ gerek kalmıyor. LaneAxis ayrıca siparişi teslim eden şoförlere anında ödeme yapma imkanı da sunuyor. Sipariş takibi yapma, şoförün sürüş kaydına bakma, güvenlik incelemesi yapma gibi imkanlar da sunan proje lojistik sektörünü daha hızlı ve güvenli bir hale getirmeyi hedefliyor. Ürün sipariş eden kişiler/kurumlar, siparişlerinin durumu hakkında detaylı bilgiler edinebilecek ve ürünlerine herhangi bir zarar geldi mi gelmedi mi diye kontrol edebilecekler.

LaneAxis projesi şoförlere fiziki ve zihinsel anlamda da yardımcı oluyor. Projenin kullandığı teknolojiler sayesinde şoförlerin mesai saatleri birebir doğru olacak şekilde gösteriliyor, şoförler için en uygun rotalar belirleniyor. LaneAxis projesinin CEO’su olan Rick Burnett, proje hakkında şöyle bir yorum yaptı:

“Büyük bir değişikliğin vakti geldi. LaneAxis, böylesine bir değişiklik yapmayı sağlayacak teknolojinin patentini aldı. Kullandığımız sistem lojistik sektörünün duyduğu teknolojik gelişme ihtiyacını karşılayacak.”

LaneAxis projesinin AXIS adı altında ürettiği kendi tokenlarına ulaşmak da mümkün. AXIS tokenının ön-satışı şu anda aktif durumda ve 20 Eylül’e kadar devam edecek. Bu aşamada projeye katkı sağlamak isteyen kişiler çeşitli bonuslardan ve indirimlerden faydalanacalkar. Şirketin ana satışı 21 Eylül’de başlayıp 21 Aralık’ta son bulacak.

KOINBÜLTENİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.