Lamborghini Aventador Roadster Pirelli’yi tercih etti

Lamborghini Aventador Roadster Pirelli’yi tercih etti

Pirelli ve Lamborghini arasındaki resmi ortaklık giderek güçleniyor. Milano merkezli şirket, yeni Aventador LP 700-4 Roadster için özel olarak tasarlanan...

Pirelli ve Lamborghini arasındaki resmi ortaklık giderek güçleniyor. Milano merkezli şirket, yeni Aventador LP 700-4 Roadster için özel olarak tasarlanan P Zero lastikler geliştirirken; ultra yüksek performans P Zero lastik serisi, dünyadaki en güçlü arabaların ihtiyacını karşılamak için tasarlandı.

Yeni Pirelli Roadster, Amerika’nın Florida eyaletinde normal yollarda ve Homestead pistinde uluslararası basına tanıtılırken, aracın ön lastiklerinde 255/30ZR20 ölçülü, arka lastiklerinde ise 355/25ZR11ölçüsünde PZero lastikler kullanıldı.

En son çıkan Lamborghini’nin özel siparişle üretilen P Zero lastikleri, Pirelli ve Lamborghini mühendislerinin yakın işbirliğinin sonucu, en iyi yol tutuş, konfor ve aracın sadece üç saniye içinde 100 km/s hızdan 350 km/s hıza çıkabilmesini garanti ederek segmentinde çığır açıyor.

Geliştirme işi, Pirelli teknisyenleri tarafından özellikle lastiklerin yuvarlanma direnci üzerinde durularak gerçekleştirildi. Lamborghini’nin dört çeker sisteminin ihtiyaçlarına en iyi cevapları vermek için, lastiklerin yapısında özel kullanılıyor. Bu, lastiğin, deforme olmasını, yüksek performansı sürdürmesini ve  yuvarlanma karakterinin korunmasını sağlıyor.

Yeni P Zero lastikleri, maksimum yol tutuş kabiliyeti ve değişen hızlara hızlıca tepsi vermek ve aracın tüm gücünü yola en iyi şekilde aktarmak için geliştirildi.

Lastikler, Pirelli’nin üstün ‘Next Mirs’ teknolojisinin kullanıldığı Turin yakınlarındaki Settimo Torinese  tesisinde üretiliyor. Bu sistem, Pirelli’nin tamamıyla robotlaştırılmış lastik üretim sürecinin son evrimi olarak biliniyor.

Bu son teknoloji P Zero lastiklerinin geliştirilmesinde motorsporlarında edinilen tecrübelerden faydalanılıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.