Kürtlere bir kötü haber daha!

Kürtlere bir kötü haber daha!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi gemilerle yolladığı petrole bir türlü alıcı bulamıyor.  IKBY'nin  dünya piyasalarına ulaştırmaya çalıştığı...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi gemilerle yolladığı petrole bir türlü alıcı bulamıyor.  IKBY'nin  dünya piyasalarına ulaştırmaya çalıştığı petrolü taşıyan son gemi de Erbil ve Bağdat arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ABD'li alıcının vazgeçmesi nedeniyle yükünü teslim edemedi.

ATLANTİK'E DEMİR ATTI

Sincar bölgesindeki Şeyhan'dan çıkarılarak kamyonlarla Hatay'ın Dörtyol limanından 23 Temmuz'da yola çıkan 300 bin varil petrol yüklü geminin 11 Ağustos'ta Paulsboro limanına gelmesi bekleniyordu ancak Atlantik'te demir attı.New Jersey'deki rafineride işlenmek üzere petrolü alan Teksas merkezli petrol ürünleri şirketi Axeon, Paulsboro limanına gelmesi planlanan petrolü, dün web sitesinde yaptığı açıklamayla "tartışmalı olması" gerekçesiyle almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

4. KEZ GERİ ÇEVRİLDİ

IKBY tarafından yaptırılan boru hattı ile Ceyhan'a ulaştırılan petrolün ilk yüklemesi mayısta 'United Leadership' adlı tankerle gerçekleştirilmiş, merkezi Irak hükümetinin karşı çıkması üzerine yükünü boşaltamayan gemi, halen Fas açıklarındaki uluslararası sularda bekliyor.İkinci yüklemenin hangi gemiye yapıldığı ve bu geminin akıbetine yönelik bilgilere ise ulaşılamıyor.

Üçüncü yükleme ise haziranda 1 milyon varil ile 'United Emblem' adlı gemiye yapıldı ve geminin taşıdığı petrolün son olarak İsrail'in Aşkalon limanına boşalttığı iddia edildi.

Haziranda 1 milyon varillik yükleme yapılan "United Kalavrvta' adlı gemi ise Bağdat'ın, Teksas mahkemesine yaptığı başvurunun "geminin abd karasularına girmesi halinde alıkonulacağına" ilişkin kararla sonuçlanmasından sonra, Galveston limanına ulaşamadı, halen Teksas'ın 60 mil açığında bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.