Kurallara uymayan limana giremeyecek

Kurallara uymayan limana giremeyecek

Antalya Port Akdeniz'den yapılan duyuruda; 15.02.2013 tarihine kadar liman sahasından  dolu ve boş konteyner yüklenecek araçların dorse üzerindeki kilitlerin...

Antalya Port Akdeniz'den yapılan duyuruda; 15.02.2013 tarihine kadar liman sahasından  dolu ve boş konteyner yüklenecek araçların dorse üzerindeki kilitlerin taşıma yönetmeliğine uygun hale getirilmesi adına gerekli eksikliklerin tamamlanması gerektiği hatırlatıldı.

Duyuruda, 15.02.2013 tarihinden itibaren, standartlara haiz olmayan araçlara liman sahasında dolu-boş konteyner yüklenmeyeceği belirtildi.

Port Akdeniz, daha önce  Limana yük getiren ve  ve limandan yük taşıyan araçların bazılarında; özellikle dorselerinin sinyalizasyon, aydınlatma vb. aksamlarının çalışmadığını tesbit etmişti.

Ayrıca, önceki yıl duyurusu yapıldığı halde, konteyner girişi ve çıkışı yapmak üzere limana gelen bazı araçların dorselerinde konteyner kilitleri olmadığı tespit edilmişti.

Limandan yapılan duyuruda Ulusal Karayolları Taşımacılığı ve ISPS kuralları gereği  konteyner taşımacılığı yapan araçların liman sahasından dolu ve boş konteyner yükleyebilmesi için, araçların dorse üzerinde uluslararası standartlara ve taşıma yönetmeliğine uygun konteyner kilidi (Twist Lock) bulundurmaları gerektiği de hatırlatıldı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.