Kükrer, lojistikte kükreyecek

Kükrer, lojistikte kükreyecek

Türkiye’nin en köklü sirke markası Kemal Kükrer, gıda sektörünün yanı sıra lojistik sektöründe de yer almak amacıyla Şubat 2011’de Kükrer Lojistics’i...

Türkiye’nin en köklü sirke markası Kemal Kükrer, gıda sektörünün yanı sıra lojistik sektöründe de yer almak amacıyla Şubat 2011’de Kükrer Lojistics’i kurdu. Yönetim yeri ve merkez ofisi Antalya’da bulunan Kükrer Lojistics, ilk etapta Antalya’dan yurtdışına taze sebze, meyve, balık ve çiçek taşımacılığına yönelik hizmet sunuyor.

Kükrer Lojistics, Gülel Gıda Dağıtım ve Pazarlama AŞ., Gülel Akaryakıt AŞ., Kükre Gıda AŞ. markası olarak doğdu. Kükrer Lojistics, Antalya bölgesinde lojistik alanında ortaya çıkan büyük bir ihtiyaca karşılık vermek iddiasında. Lojistik sektörüne 8 milyon dolar civarında bir yatırım yaparak adım atan Kükrer Lojistics, 2012’de 12 milyon dolarlık yatırıma ulaşmayı hedefliyor.

Kükrer Lojistics Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, Antalya merkezli bir lojistik şirketi kurmalarının nedenini, “Antalya bölgesi taze sebze, meyve, balık ve çiçek olarak dünyanın her yerine ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin en önemli bölgesi: Bu ürünler özellikle yaz aylarında soğuk taşıma araçlarıyla sevk edilmek zorunda. Bu sevkleri gerçekleştirebilmek için organize olmuş, geniş bir filoya sahip, uzman kadrolardan oluşan, yeni araç ve taşıma sistemine sahip bir oluşum gerekiyordu. Bölgedeki alt yapı eksikliği bizi lojistik yatırımına yöneltti” diye açıkladı.

2011 yılı ciro hedefi  8 milyon avro

Gülel, ilk etapta kara taşımacılığına yöneleceklerini, orta vadede ise deniz, demiryolları, hava taşımacılığı ve antrepo hizmetleriyle komplike bir lojistik şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi: “Ürünler üretici veya ihracatçı firmaların depolarından teslim alınıp, ülkesine ve taşımacılık yönetmeliklerine uygun sürelerde alıcılara teslim ediliyor. Kapıdan kapıya soğuk taşımacılık yapıyoruz.  Kükrer Lojistics’in dinamik ve uluslar arası standartlarına uygun teknik filosuyla ve güvenilir- zamanında taşımacılık anlayışıyla ülke ekonomisine ve ihracatına katkı sağlayacağına inancımız sonsuz. Bu alanda Türkiye’nin en yeni güvenilir ve geniş filosunu oluşturacak, nakliye sorunlarından kaynaklanan kayıpları minimize edecek ve Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacağız. Yaklaşık 80 milyon avroluk pazarda 2011 itibariyle 8 milyon avro tutarında bir ciro hedefliyoruz.”

Antalya’dan Avrupa ve Asya’ya

Kükrer Lojistics,  75 araçtan oluşan, tamamı soğuk taşımaya elverişli filosuyla faaliyete başladı. Hedef, 2012  sonunda araç sayısının 130’a çıkması. Araçların tamamı 2011 model tırlardan oluşuyor, dorseler ise en yeni teknolojiyle soğutma sistemine sahip. 90 kişilik bir kadroyla yola çıkan  şirketin sene sonunda çalışan sayısının 120’ye ulaşması planlıyor.

Gülel’in yaptığı açıklamaya göre Kükrer Lojistics, ağırlıklı olarak yurt dışına sevkiyat yapmak amacıyla kuruldu. İlk etapta Antalya’dan AB ve Avrupa ülkelerine taşımacılık yapacak. Mevcut filosu ve organizasyonuyla Avrupa ve Asya ülkelerinin hepsine hizmet verilebiliyor. Kükrer Lojistics araçları ürün taşıdıkları ülkelerden Türkiye’ye soğuk taşımaya uygun dondurulmuş ürünler, hammaddeler getirerek ithalat ayağına da katkıda bulunuyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.