Kuehne+Nagel 20 bin kişiyi işten çıkaracak

Kuehne+Nagel 20 bin kişiyi işten çıkaracak

Küresel lojistik şirketi Kuehne+Nagel'in hissedarı Kuehne, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, 20 bin kişiyi işten çıkarabileceklerini kaydetti.

İsviçre merkezli küresel lojistik şirketi Kuehne+Nagel'in hissedarı Klaus-Michael Kuehne, Die Welt gazetesine verdiği röportajda, depo işçileri başta olmak üzere 20 bin çalışanı işten çıkarabileceklerini söyledi.

Kuehne, işten çıkarmaların, bazı Avrupa ülkeleri gibi kısa zamanlı çalışma sistemi olmayan ABD gibi ülkelerde gerçekleşeceğini kaydetti.

Globaleşmenin yavaşladığını ve bölgeselleşme eğiliminin hız kazandığını söyleyen Kuehne, "Şirketin kriz öncesi çalışan sayısından yüzde 20 ila 25 daha az sayıda çalışanı olacak. Krizden daha küçülmüş bir şekilde çıkacağız" dedi.

2020 yılının sonuçlarının bir yıl öncesine göre "her halükarda daha kötü" olacağını söyleyen Kuehne, "Kimse bu krizin ne kadar süreceğini ve ne kadar derin olacağını bilmiyor" dedi. Şirketin kâr hissesini halihazırda düşürdüğü belirtildi.

Kuehne, "Gerçekler Nisan'dan Haziran'a süren periyotta ortaya çıkacak. Nakliyat düzeyi önemli ölçüde azaldı. Asıl soru, dünya ekonomisinin Haziran itibariyle canlanıp canlanmayacağıdır" diye konuştu.

Kuehne, "Üretimin gelecek yıllarda daha da düşmesini bekliyorum" diye ekledi. Kuehne+Nagel'in dünya genelinde 83 bine yakın çalışanı bulunuyor.

'ÇİN KRİZDEN GÜÇSÜZ ÇIKMAYACAK'

Kuehne, Çin'in, Koronavirüs salgınının başlangıç ülkesi olmasına karşın krizden güçsüz bir şekilde çıkmayacağını düşündüğünü kaydetti.

Kriz nedeniyle Çin'i suçlayan Kuehne, "Kriz, Çin'in gıda tedariğinde görülen ihmalkârlıkla başladı. Böyle ilkel koşulların hâlâ var olduğuna inanamıyorum. Yine de Çin, yeni İpek Yolu gibi projelere yatırım yapma hazırlığıyla inanılmaz bir güce sahip. Çin'e karşı güçlü bir ABD'nin olmasını isterdim, ancak ABD, Donald Trump tarafından kötü yönetiliyor. Bu, güçlü, cesaretli bir Avrupa için bir fırsat olabilir" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.