Kros Otomotiv ve Voltrun'dan stratejik ortaklık

Kros Otomotiv ve Voltrun'dan stratejik ortaklık

Elektrikli araç şarj çözümleri alanında Türkiye’nin önde gelen markalarından Voltrun’a, otomotiv sektöründen ortak geldi. Kros Otomotiv, elektrikli araç şarj pazarına Voltrun’a ortak olarak giriş yaptı.

Otomotiv sektöründe yaşanan global değişim dalgası, elektrikli araçlara geçişi hızlandırdı. Tüm otomobil üreticileri, üretim rotalarını, elektrikli araçlara çevirmeye başladılar. İhracatımızın lokomotifi otomotiv sektörünün oyuncuları, bu trende yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yerli otomobilimizin elektrikli olarak piyasaya çıkmaya hazırlanması sektöre dinamizm ve heyecan katıyor.

Öte yandan şarj altyapısı konusunda da hareketlilik başladı. Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Kros Otomotiv, Voltrun şarj istasyonları markasıyla bilinen Zebra Elektronik’e stratejik ortak ve yatırımcı olarak katıldı.

Zebra Elektronik Genel Müdürü Berkay Somalı; “Yaklaşık 10 yıldır elektrikli araç şarj teknolojileri alanında ar-ge ve üretim faaliyetlerinin yanı sıra Voltrun markasıyla şarj operatörlüğü yapan firmamız, sektörün gelişimine paralel olarak, yurtiçi ve yurtdışında hızlı büyümesini sürdürebilmek adına Kros Otomotiv ile ortaklığa gitmiştir" dedi. Otomotiv sektörünün ülkemizdeki en köklü firmalarından olan Kros Otomotiv ve iştiraki Renkler Makina ile, şarj istasyonu üretim kabiliyetlerini artırarak, tüm dünya pazarlarından gelecek taleplere cevap verebileceklerini anlatan Berkay Somalı, "Bu stratejik ortaklığın, şirketlerimize katacağı değerin ötesinde, ülkemizin global otomotiv endüstrisindeki teknoloji dönüşümünü yakalaması açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

Otomobil üreticilerinin e-mobiliteye verdiği önemi vurgulayan Kros Otomotiv Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Demir ise, “Elektrikli mobilite alanındaki gelişmeler, üretim yapmakta olduğumuz tüm firmaların bir numaralı önceliği haline geldi. Biz de Kros Otomotiv grup şirketleri olarak bu değişim sürecinde yer almak istedik. Zebra Elektronik ile yaptığımız bu ortaklık ile ailemizi büyütüyoruz ve biz de elektrikli araçlar konusunda yerli teknolojilerin desteklenmesi adına elimizi taşın altına sokuyoruz.” şeklinde sözlerine devam etti.

Zebra Elektronik A.Ş., 2011 yılından bu yana yerli elektrikli araç şarj çözümleri geliştirmekte ve satışını yapmaktadır. Ayrıca VOLTRUN (voltrun.com) markasıyla, şarj istasyonu ağı da kuran Zebra, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen donanım ve yazılımlarını yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine ulaştırmaktadır. Bireysel kullanıcılardan apartman yönetimlerine, girişimcilerden enerji devlerine kadar herkese yönelik şarj istasyonu donanımı ve istasyon işletme yazılımları sağlayan firma, operatörlük faaliyetleri ile birlikte uçtan uca şarj çözümleri sunmaktadır.

Kökleri 1990 yılına dayanan Kros Otomotiv, otomotiv sektöründe başta Volkswagen grup olmak üzere OEM müşterileri için akışkan iletim sistemleri üretimi yapmaktadır. Kütahya’da 12.500 m2’lik üretim tesisinde faaliyet gösteren ve üretiminin neredeyse tamamını ihraç eden firmanın ayrıca Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya eyaletinde lojistik merkezi bulunmaktadır. Kros Otomotiv grup şirketleri bünyesinde İzmir ve Manisa’da toplam 21.000 m2’lik üretim ve lojistik tesislerinde metal kesim ve şekillendirme alanında faaliyet gösteren, elektromekanik, ısıtma sistemleri, beyaz eşya, otomotiv ve telekomünikasyon sektörlerine ürün ve hizmetler sunan Renkler Makina da yer almaktadır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.