Kriz, Sarp Intermodal’e uğramadı

Kriz, Sarp Intermodal’e uğramadı

Kuruluşundan bu yana her yıl yüzde 36-38 bandında büyüme gösteren Sarp Intermodal, bu yıl taşıma hacmini, personel sayısını, ciro ve kapasitesini yüzde 60 seviyesinde artırdı.

2014 yılında intermodal taşımacılık gerçekleştirmek üzere kurulan Sarp Intermodal, her geçen yıl büyümesini artırıyor, hizmet ağını genişletiyor.

Demiryolundaki servis ağlarını genişlettiklerini, kapasitelerini artırdıklarını ifade eden Sarp Intermodal Operasyon Direktörü Berkcan Danış, “100 adet yeni SwapBody ve 300 adet 45’lik konteyner aldık.  Özmal ekipmanımız 1000 adede ulaştı. Partnerlerimizinkilerle birlikte toplam 3 bine yakın ekipmanımız bulunuyor. Tüm bu ekipmanları ithalat, ihracat ve transit yüklemelerimizde kullanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Avrupa’da tüm konsolidasyonlar Münih üzerinden yürüyor

berkcan-danis.jpgKuruluşlarından bu yana yüzde 36-38’ler seviyesinde giden bir büyüme trendleri olduğunu vurgulayan Berkcan Danış, “Bu yıl itibariyle hem taşıma hacmimiz, hem de ciro, personel sayısı ve kapasitemizdeki büyüme eşdeğer olarak yüzde 60 seviyelerine çıktı. Yeni rotalar ekledik. İntermodal altyapısını kullanarak parsiyel taşımacılık yapmamız kapasitemizi artıran en önemli etken oldu. Avrupa’daki tüm konsolidasyonlarımızı Münih ofisimiz ve depomuz üzerinden gerçekleştiriyoruz. Münih depomuzdan tüm Avrupa’ya 36-48 saat içinde erişebiliyoruz. Hacmimizi artırmamıza Münih’in de büyük etkisi oldu” diye konuştu.

“Farkımız organizasyon gücümüz ve tecrübe”

Sarp Intermodal’de öne çıkaracakları en önemli özelliklerinin tecrübe olduğunun altını çizen Danış, “Biz intermodal taşımacılığı ana işi olarak yapan ilk şirketlerden biriyiz. En başından beri sistemimiz intermodal üzerine kurulu. İçerideki organizasyon yapımızın gücü de, tecrübemizi teşkil ediyor. Karayolu ön toplamalarını yapıyorsunuz. Onları uygun Ro-Ro çıkışlarına eş değer getirmeniz gerekir. O Ro-Ro varışlarını yurtdışında uygun tren çıkışlarıyla eşdeğer getirmeniz gerekir. Tren varışına istinaden yurtdışı filonuzu doğru konumlandırıp, müşteriye teslimatı da doğru olarak planlamanız gerekiyor. Biz bu işi uzun süredir ve başından sonuna kadar ekip içerisinde yaptığımız için diğer firmalardan bizi ayıran en büyük özelliğimiz olarak öne çıkıyor. Yatırımlarımızı hep sistem altyapısına yapıyoruz. Yükleme gününden önce binilecek gemi, tren o hafta yapılacak taşımalara göre karşı tarafta yüklenecek aracın hazırlanması gibi işlemleri daha yük yola çıkmadan planlamış oluyoruz. Olası bir aksaklık durumunda ise her zaman bir B planımız bulunuyor. İntermodal taşımada süreci başından sonuna göremediğiniz sürece problemlerle karşılaşmanız mümkün” ifadelerini kullandı.

Artık Gaziantep’te de varlar

İtalya, Bulgaristan ve Almanya ofisleriyle yurtdışı yapılanmasını güçlendiren Sarp Intermodal, yurt içinde de ofis yatırımlarına devam ediyor. İzmir, Mersin ve Bursa ofisleri bulunan şirket, son olarak Gaziantep’e ofis açarak hizmet vermeye başladı.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum