Kriz bitti, pikap üretimine soyundu

Kriz bitti, pikap üretimine soyundu

Isuzu, Kia, Lada, Geely markalarının temsilcisi Anadolu Grubu'nun Isuzu D-Max üretim projesi yeniden gündemde. Daha önce Japon Isuzu'yla pikap modelinin Türkiye'de...

Isuzu, Kia, Lada, Geely markalarının temsilcisi Anadolu Grubu'nun Isuzu D-Max üretim projesi yeniden gündemde. Daha önce Japon Isuzu'yla pikap modelinin Türkiye'de üretilmesi için memorandum anlaşması imzalayan ancak küresel ekonomik krizde projeyi rafa kaldıran Anadolu Isuzu, projeyi tekrar gündeme getirdi. Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, D-MAX'in üretim üssü olmak istediklerini belirterek, "Projeyi kriz nedeniyle ertelemiştik. Ancak D-Max üretimine Anadolu Isuzu olarak hazırız. Bantlarımız bile tamam. 30 adet D-Max üretip sattık." dedi. Japonya merkezle bu model için görüştüklerini ifade eden Tamay, şunları kaydetti: "D-Max'le iç pazarda iddialıyız. Ancak bu yeterli değil. Isuzu, aracı Avrupa pazarlarına satmak istiyor. Yani üretim ihracat odaklı olacak. Japonya'yla bu konuları konuşuyoruz. 2012-2013 yılı gibi D-Max yenilenecek. Biz de yenisini üretmek istiyoruz. Çünkü 2 yıllık bir süreç için mevcut aracı üretmek uygun olmaz. Pick-up'ın yanı sıra kamyon üretme projemiz de var. Onunla da ilgili olarak Isuzu kanadıyla görüşüyoruz."

Isuzu, 2007'de Avrupa'daki tek fabrikası olan Türkiye'yi üretim üssü yapma kararı almıştı. Yapılan planlara göre, Türkiye'de, Avrupa ülkelerine 25 bin adet D-Max gidecekti. Japonlar, Anadolu Isuzu'da yüzde 17 olan payını yüzde 20'ye çıkardı. Ancak küresel kriz, projelerin rafa kaldırılmasına neden olmuştu. Fatih Tamay, otobüs, midibüs ve kamyon üretiminin gerçekleştirildiği Şekerpınar fabrikasının Isuzu tarafından Bronz Madalya'ya layık görüldüğünü söyledi. Tamay, "Şu an Japonya dışında bu seviyeden daha yüksek kalitede üretim yapan fabrika yok. Japonya'daki fabrikalarla üretim kalitemiz aynı çıktı. Tüm bu olumlu gelişmeler, Türkiye'nin üretim üssü olma yolunda şansını artırıyor." açıklamasını yaptı.  

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.