Koster sert düştü, iflaslar mı gelecek?

Koster sert düştü, iflaslar mı gelecek?

Navlun tarihindeki en düşük seviyelerde iş yapmak zorunda kalan kosterciler, bazı firmaların iflas etmesinden endişe ediyor.

Akdeniz ve Karadeniz koster piyasasını gösteren İstanbul Navlun Endeksi (İstfix), 2016'ya 27 puanlık düşüşle başladı. Dünya Gazetesinin haberine göre, navlun tarihindeki en düşük seviyelerde iş yapmak zorunda kalan kosterciler, bazı firmaların iflas etmesinden endişe ediyor.

Akdeniz ve Karadeniz koster piyasasını gösteren İstanbul Navlun Endeksi (İstfix), 2016 yılına sert düşüşle başladı. Uzmanlara göre bu düşüşün ana nedenleri; Çin çelik ürünlerinin Akdeniz’e girmeye başlamasıyla Karadeniz çıkışlı çeliğe talebin azalması, bölgede petrole bağlı gelirleri olan ülkelerin düşen petrol fiyatlarıyla alım gücünün düşmesi, Mısır, Libya ve Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Rusya ile yaşanan siyasi gelişmeler...

Bu gelişmeler sonucu 2015’i 611 puanla kapatan endeks 2016'ya da kötü başladı. Piyasa Noel, Yeni Yıl, Ortodoks Noel’i derken yeni yılın ilk iki haftasında çok sert düşüşlerle 584 puana kadar geriledi. Bazı firmaların ayakta kalmakta zorlandığını ifade eden sektör temsilcileri, komşu ülkelerle yaşanan siyasi gerginliklerin sona ermesini umut ediyor. Kosterciler aksi halde pazarı Avrupalı firmalara kaptırmaktan endişe ediyor. 

Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.