Korsan taksiden ‘garantili’ hizmet

Korsan taksiden ‘garantili’ hizmet

Hem araç sahibine hem de müşteriye gelen ağır cezalar korsan taksiciyi pes ettirmiyor. Müşteri kaybetmeye başlayan korsan taksi işletmecileri, aracı kullanan...

Hem araç sahibine hem de müşteriye gelen ağır cezalar korsan taksiciyi pes ettirmiyor. Müşteri kaybetmeye başlayan korsan taksi işletmecileri, aracı kullanan vatandaşa kesilen 216 liralık cezayı kendisi karşılamaya başladı.

Korsan taşımacılığa getirilen ağır cezalar sonrası müşterilerini kaybetme korkusu yaşayan korsan taksiciler birbirinden ilginç kampanyalara imza atıyor. Bazı korsan taksi durakları vatandaşın cep telefonlarına ‘Müşterimize kesilen trafik cezaları firmamıza aittir’ şeklinde mesajlar atarak kampanya başlattı. Yürürlüğe giren yeni kanun maddesi ile korsan taksi çalıştıran araç sahiplerine 3 bin lira, aracı kullanan sürücüye 650 lira ve korsan taksiye binen vatandaşa da 216 lira para cezası kesilmesine karar verilmişti. Yüksek cezaların ardından müşteri kaybetmeye başlayan korsan duraklar, yakalanma durumunda müşterilerine kesilen 216 TL’lik cezayı üstlenmeye karar verdi. Konuyla ilgili konuşan Kenan C. isimli bir korsan taksici uygulamanın müşteri açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirterek “Bizim durakta müşteriye kesilen cezanın yarısı ödeniyor. Bazı yerlerde tamamını durak karşılıyor. Bu para araç şoförüne değil. Durakta oluşturulan ortak havuzdan karşılanıyor” dedi.

Taksicilerin en büyük sorunu haline gelen ve sayıları her geçen gün artan korsan taksiler devleti yıllık 100 milyon TL zarara uğratıyor. Ülke genelinde korsan taksi sayısının 50 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.