Komatsu'nun "sanal gerçeklik" eğitimleri tamgaz sürüyor

Komatsu'nun "sanal gerçeklik" eğitimleri tamgaz sürüyor

Temsa İş Makinaları, meslek liselerindeki öğrencilere verdiği Komatsu VR Simülatör operatör eğitimlerinin ikincisini Kartepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirdi.

Müşterilerine uçtan uca hizmet sunma hedefiyle faaliyetlerine devam eden Temsa İş Makinaları, bu eğitimlerle kalifiye operatör yetiştirilmesine destek oluyor. VR simülatörü ile verilen bu sanal gerçeklik eğitimleri sayesinde geleceğin operatörleri güvenlik riski olmadan eksiklerini görme ve onları tamamlama şansı yakalıyorlar.

Komatsu PC300-8 VR simülatörü ile Kartepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitime 80 öğrenci katıldı. Temsa İş Makinaları Komatsu ürün Müdürü Sertaç Varol, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Uzmanı Gizem Karakadı ve Temsa İş Makinaları operatörü Tanju Akşit eğitime katılan öğrencilere Komatsu iş makinaları hakkında kısa bilgiler verdi. Ardından öğrenciler simülatörle test sürüşü gerçekleştirdiler. Her test sürüşü ardından sanal gerçeklik sınavı yapılarak öğrencilerin operatör becerileri değerlendirildi. Böylece, geleceğin operatörleri güvenlik riski olmadan eksiklerini görme ve onları tamamlama şansı yakaladılar.

Temsa İş Makinaları sanal gerçeklik eğitiminin ilkini Eylül ayında Zonguldak Ereğli Meslek Lisesi’nde vermişti. Bu eğitimler ile gençleri mesleki eğitime yönlendirmeyi ve meslek eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlayan şirket, eğitimlere tüm Türkiye genelindeki meslek liselerini kapsayacak şekilde devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.