Kolay Gelsin, “sıfır karbon” taahhüdünü imza altına aldı

Kolay Gelsin, “sıfır karbon” taahhüdünü imza altına aldı

Kolay Gelsin, Climate Pledge iklim taahhüdünü imzalayarak 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt ettiğini duyurdu.

Teknolojiyi merkezine alarak yenilikçi yaklaşımlarla teslimatı insan odaklı hale getirmeyi hedefleyen ve çevreci yaklaşımlar benimseyen Kolay Gelsin, The Climate Pledge imzacısı olduğunu duyurdu.

Amazon ve Global Optimism tarafından 2019'da ortaklaşa başlatılan The Climate Pledge inisiyatifi, Paris Anlaşması’nın 2050 hedefine on yıl önce ulaşmayı hedefleyen, şirketlerin 2040'a kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdü..

The Climate Pledge, gerçek iş değişiklikleri ve yenilikler yoluyla karbondan arındırma stratejilerinin uygulanması gibi şartlar koşuyor. Bu değişikliklere özellikle sera gazı emisyonlarının düzenli olarak ölçülmesi ve raporlanması, Paris Anlaşması’na paralel olarak verimlilik iyileştirmeleri, yenilenebilir enerji, malzeme azaltımı ve diğer karbon emisyonunu ortadan kaldırma stratejileri dahil ediliyor. Paris Anlaşması’nın 2050 hedefini on yıl öne çekerek 2040'a kadar yıllık net sıfır karbon emisyonuna ulaşılması hedefleniyor. İmzacı kurumlar, kalan emisyonların ek, ölçülebilir, gerçek, kalıcı ve sosyal açıdan faydalı dengeleyicilerle nötralize edilmesi gibi çevreci uygulamaları gerçekleştireceğine taahhüt veriyor.

Kolay Gelsin’in net sıfır karbon emisyonunu hedefleyen ve bu hedefi destekleyen birçok çalışması bulunuyor. Egzoz salınımı nedeniyle gerçekleşen hava kirliliğini engellemek için minimum yakıt tüketilmesine yardımcı olacak sahada elektrikli araç kullanımı ve rota optimizasyonu gibi önlemler alıyor. Süreçlerin neredeyse tamamı dijital yollarla ilerletilerek kağıt israfının önüne geçiyor. Teslimat paketleri ve poşetlerinin atık malzemeden yapılması ve geri dönüştürülebilir olmasıyla üretimde tasarruf amaçlanırken, çevre kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Gelecek dönem planlamasında ise çevreci politikaları bulunan Kolay Gelsin, elektrikli araç filosunu yaygınlaştırarak egzoz salınımının azaltmayı; doğru operasyonel verimlilik yoluyla enerji tüketimini düşürmeyi planlanıyor. Ayrıca, enerji emisyon ölçümleriyle verimliliğin artırılmasını hedefleyen Kolay Gelsin, ülkemizde bu konuya öncülük eden şirketlerden biri olarak konumlanıyor.

Kolay Gelsin Hakkında

2018 yılında resmi olarak kurulan Kolay Gelsin; müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefleyen, yenilikçi yaklaşımlarıyla gönderi teslim sürecini insan odaklı hale getiren, olası çevresel etkileri önleyici faaliyetlerde bulunan bir e-ticaret taşımacılık şirketidir.

The Climate Pledge Hakkında

The Climate Pledge inisiyatifi, Paris Anlaşmasına 10 yıl erken ulaşma ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna sahip olma taahhüdü olarak 2019 yılında Amazon ve Global Optimism tarafından birlikte kurulmuştur. Şu ana kadar Climate Pledge iklim taahhüdünü imzalayan 400’ün üzerinde kuruluş, karbon emisyonlarını azaltılmasına yardımcı ürün ve hizmetlere yönelik talebin hızla artacağına dair önemli bir sinyal vermiştir. Daha fazla bilgi için ww.theclimatepledge.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.