Koç'tan kadınlara 135 minibüs

Koç'tan kadınlara 135 minibüs

Ford Otosan, şiddet mağduru kadınlar ve çocuklar için kullanılmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlerine 135 araç bağışladı. ...

Ford Otosan, şiddet mağduru kadınlar ve çocuklar için kullanılmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlerine 135 araç bağışladı.  Koç Holding Yönetim   Kurulu Üyesi Ali Koç, “Bizler hem iş hem de aile hayatında kadınlarımızın yanındayız” dedi.

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ‘Şiddete Maruz Kalan Kadınları İçin Koruyucu Önlemler Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında şiddete maruz kalan kadınlar ve çocukları için kullanılacak araçların sembolik anahtar teslimi Ford Otosan Gölcük Fabrikasında yapıldı. Aile ve Sosyal Polotikalar Bakanı Ayşenur İslam 21. yüzyılın en önemli sorunlardan birinin kadına şiddet olduğunu söyledi. Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile ford çalışanları katıldı.

AY SONUNDA TESLİMAT

Türkiye genelinde ay sonuna kadar 77 ilde 135 araç, Marmara Bölgesinde 7 ilde 25 araç teslimi yapılacak. İstanbul 12, Kocaeli 4, Sakarya 3, Bursa 3, Bolu, Düzce, Yalova illerine de 1 adet Ford Transit marka araçlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlerine teslim edilecek. Araçların tamamı ay sonunda hizmete girmiş olacak.  Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddetle ilgili tüm yurtta geniş çaplı projeler ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek,  şunları söyledi: “Kadın konuk evleri geçici süre şiddete uğrayan kadınların kalması için hizmet veren yerlerimizdir. Ülkemizde 729 konuk evinde 3 bin 327 kişiye hizmet eriyoruz. Niyetimiz bir gün bunları tamamen kapatmaktır. Bir gün bunlara hiç ihtiyaç olmayan bir ülke yaratmaktır. 14 ilde şiddet önleme ve izleme merkezimiz var. Bunların kurulduğu andan itibaren 40 bini aşkın kadın, erkek ve çocuğa hizmet verdik. Bu proje ile sayısını ve kapasitesini arttırdığımız şiddeteye uğrayan kadınlar ve onların çocuklarının kullanımı için 177 ilde 135 adet minibüs tedarik ettik. Bu minibüsler onların hizmetleri için kullanılacak.” Minibüslerin toplumsal bir yaranın çözümüne katkıda sağlanacak projede kullanılacak olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Ali Koç, “Toplumsal bir yaranın çözümüne katkıda sağlanacak projede araçlarımızın kullanacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a 77 ilde araçlarımız görev yapacak.”

Diğer şirketlere örnek olmalı

KADINLARA yönelik proje ve istihdam sağlamaya devam ettiklerini söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de şunları söyledi: “Ford Otosan Türkiye’nin Tüpraş’tan sonra en büyük fabrika. 415 bin araç üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en önemli otomotiv üretim fabrikası. Kadın istihdamına yaptığımız katkı ile kadınların iş hayatındaki cinsiyet ayrımının önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların diger şirketlere de örnek teşkil deceğine inanıyoruz.”

Zor, çetin ve tatsız bir süreç

KADINA şiddetin 21. yüzyılda ülkenin kanayan yaralarından biri olmayı sürdürdüğünü söyleyen Ali Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hergün şiddete maruz kalan kadınları izliyoruz. Kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik bir çok yasayı ve kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemiz bu devirde bu görüntüleri hak etmiyor. Aile bakanlığımız bir çok projeye öncülük ediyor. Kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlenmesi için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Ülkemiz kadınların korunması yönünde daha güçlendiği ölçüde daha kalkınmış bir ülke olacağı aşikardır. Bizler hem iş hem de aile hayatında kadınlarımızın yanında olmak üzere devletimizin bu yöndeki çalışmalarını da destekleyeceğimizi burdan söylemek isterim. Sayın bakanım zor bir süreç, çetin bir süreç, tadsız bir süreç. Bu mücadelede size kuvvet dilemek istiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.