Kocaeli’de lojistik merkez toplantısı

Kocaeli’de lojistik merkez toplantısı

Kocaeli’nin lojistik kapasitesini belirlemek, firmaların güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkartarak nakliyecilik işkolunun röntgenini çekmek, işkolunda...

Kocaeli’de lojistik merkez toplantısıKocaeli’nin lojistik kapasitesini belirlemek, firmaların güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkartarak nakliyecilik işkolunun röntgenini çekmek, işkolunda istihdam edilen insan kaynaklarının özelliklerini ortaya koymak amacıyla Kocaeli Ticaret Odası tarafından ikincisi düzenlenen Lojistik Merkez Kocaeli toplantısı oda binasında yapıldı.

Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda işkolu temsilcisi katıldı. Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda katılımcılar mevzuat konusunda yaşadıkları sorunları anlatarak dert yandılar ve bu konuda bakanlıklar nezdinde KOTO’nun gerekli çalışmaları yapmasını istediler. Özellikle C1 belgesi alan bu firmaların yurtdışında ucuz yakıtla nakliyecilik yapmalarına olanak sağlandığını, ancak bu yetki belgesi sahiplerinin yurt içinde nakliyecilik yaparak haksız rekabete neden olduklarını iddia ettiler. Şoför esnafı da ‘K’ belgesi konusunda yaşanan s ıkıntıdan söz ettiler, “Biz bir kamyonu çalıştıramazken devlet bizden 3 kamyon almamızı istiyor. Dolayısıyla kamyonların hepsi yatıyor. İşkolundaki kapasite düşüklüğünün ana nedeni devletin bizden tonaj için kamyon istemesi” şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

“DAHA BÜYÜK DÜŞÜNMEK GEREK”

Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, temsil yeteneğindeki yetersizlikten söz etti, “Temsilcilerimizi iyi seçemediğimiz için temsil kabiliyetleri yeterli olmadığı için masa başında oturanlar bizim sorunlarımın farkına bile varmıyorlar. Varamadıkları için bakanlık nezdinde bunları dile getiremiyorlar ve böylece sorunlar belirlenemediği, dile getirilemediği için sahada her şey değişmeden devam ediyor. Biz de neden bu soruna bir çözüm üretilemiyor diye dert yanıyoruz” dedi.

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cahit Akyol ise lojistiğin taşıyıcılıkla ve nakliyatçılıkla kısıtlı olmadığını ve sadece karayoluyla da yapılmadığını belirterek katılımcılardan daha büyük düşünmelerini istedi. Kısa bir süre sonra Derince Limanının özelleştirileceğini ve bölgenin en büyük taşımacılık ağının buradan şekilleneceğini dile getiren Akyol, “Bizim kafa kafaya verip ortaklıklar kurmamızın zamanı geldi de geçiyor. Deniz taşımacılığı denizyolları konusunda bölge gelecek vaat ediyor, ayrıca demiryolları da cazip fırsatlar yaratıyor” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.