Kocaeli lojistik deposunda dev yangın

Kocaeli lojistik deposunda dev yangın

Gebze ilçesinde bulunan bir palet fabrikasında çıkan yangın, kısa sürede tüm fabrikayı sarmış durumda. Yangına 47 araç ve 130 personelle müdahale ediliyor ama içerde kimyasal maddeler olduğu için hemen sönme ihtimali çok zor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir lojistik deposunda çıkan yangın, şu ana kadar 5 saat boyunca devam eden söndürme çalışmalarıyla kontrol altına alınamadı. Yangına müdahalede bulunan 47 araç ve 130 personelin yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, depoda bulunan kimyasal madde nedeniyle öğlene doğru tamamen söndürülebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Saat 04.00 sıralarında Barış Mahallesi'nde bulunan lojistik depoda çıkan yangına çevre illerden takviye ekiplerin yanı sıra itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık ve polis ekipleri müdahale etti. Depoda bulunan kimyasal madde ve paletin yanı sıra zaman zaman patlamaların meydana geldiği belirtilirken, yangının 5. saatinde söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, yangının büyük bir alana yayıldığını ifade ederek, "Yangının olduğu alan 21 bin dönüm. Patlama çok büyük olduğu için devletimizin tüm kurumları, başta AFAD ve itfaiye olmak üzere tedbirleri aldı. Vali yardımcıları da bölgeye gelerek ekiplere destek verdi. Şu an için müdahaleyle söndürme ihtimali düşük. Çevre fabrikalara ve tesislere ulaşmaması için tedbirler alındı. Yangının kendiliğinden sönmesini bekliyoruz, çünkü depoda bulunan kimyasal ürün nedeniyle söndürme işlemi zorlu bir süreç. Neyse ki, can kaybı yaşanmamış olup, içeride çalışan kimse bulunmamaktaydı. Sadece iki bekçi vardı ve onlar da sağ salim dışarıya çıktı. Şu ana kadar itfaiye ekibimizde herhangi bir yaralanma olmamıştır" şeklinde konuştu.

47 araç 130 personel yangına müdahale ediyor

"Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yangına 47 araç ve 130 personelle müdahale edildiğini belirtti. Başkan Büyükgöz, yaptığı açıklamada, "Burası kimyasal depo. 47 araç 130 personelle tüm kurumlarımız AFAD, itfaiye, belediyelerimizin arazöz destekleri hepsi yangına müdahale ediyor. Öncelikle olarak yağının çevreye sıçramaması için müdahale sürüyor. Depoda kimyasal madde olduğu için aniden söndürme imkanı yok. Mal sahiplerinden aldığımız bilgiye göre zehirli gaz salımı yok. O anlamda çevrede, meskun mahalleleri rahatsız edecek bir durum meydana gelmeyecek. Depoda reçina özellikli malzemelerin olduğu ifade edildi. Yangının öğlene doğru tamamen söndürmüş olacağını tahmin ediyoruz. Tüm birimlerimiz burada. Kaymakamlığımız, valiliğimiz, AFAD, Büyükşehir Belediyemizin itfaiyesi, Gebze Belediyesi'nin ekipleri tamamen müdahale çalışmalarını sürdürüyor. Ölü ve yaralı söz konusu değil" dedi.

Ayrıca, yangına tanık olan bir kişi olan Ahmet Karaman, "Yanda bulunan fabrikada çalışmaktayım. Saat 04.00 sıralarında güvenlik bizi arayarak yangın çıktığını söyledi. Hemen yardım için geldiğimizde çatının yangından çökmek üzere olduğunu gördük. Büyük patlamalar oldu. 100 metre yüksekliğe kadar alev çıkıyordu. İtfaiye haber verdik. Burası lojistik depo. Kimyasal madde depoluyorlar" şeklinde bilgi verdi."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.