Kıta Logistics'te yeni CEO Sevdil Yıldırım; Eldener YKB vekili oldu

Kıta Logistics'te yeni CEO Sevdil Yıldırım; Eldener YKB vekili oldu

Kıta Logistics'te CEO'luk görevini sürdüren Emre Eldener Yönetim Kurulu Başkan Vekili olurken, CEO'luk görevine Sevdil Yıldırım getirildi.

Ercan Ataman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Kıta Logistics'te önemli atamalar gerçekleşti. Şirketin CEO'luğunu sürdüren Emre Eldener Yönetim Kurulu Başkan Vekili olurken, CEO'luk görevine ise Sevdil Yıldırım getirildi.

UTİTAD Başkanlığı da yapan Emre Eldener, Kıta Logistics'in büyümesinde en çok payısahibi olan isimlerden. CEO'luk görevini devreden Eldener, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışacak.

Finans ve sanayi alanında önemli görevlerde bulunan Sevdil Yıldırım, Kıta Logistics'in CEO'luğunu yapacak. KOTEDER (Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yıldırım daha önce; BGC Partners, Yıldız Holding, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Denizli Cam A.Ş ve Tahsildaroğlu A.Ş yöneticilik yaptı. Yıldırım en son ZESS International London Business School'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapıyordu.

Sevdil Yıldırım kimdir?

1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Sevdil Yıldırım, daha sonra aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nde ve London Business School’da yüksek lisans yaptı. Yıldırım, 1988-1999 yılları arasında Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK), Araştırma ve Geliştirme Dairesi’nde ve Denetleme ve Gözetim Dairesi’nde görev yaptı. Mart 1999’da Uluslararası Sermaye Piyasaları Bölümü’nü kurmak üzere Yapı Kredi Yatırım’da çalışmaya başlayan Yıldırım, 2003 yılında aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı’na terfi etti. 2006’da Genel Müdür Yardımcısı olarak Turkish Yatırım A.Ş.’de, 2007’de BGC Partners’ta çalışmaya başlayan Yıldırım, 2009 yılında Kurumsal Finansman ve Sermaye Piyasaları Koordinatörlüğü’nü kurmak üzere Yıldız Holding A.Ş.’de çalışmaya başladı.

Eylül 2010’dan itibaren Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin kuruluş sürecinde aktif rol alan Yıldırım, Şubat 2012’de bu şirketten ayrıldığı sırada Genel Müdür Yardımcılığı ve Yatırım Komitesi Üyeliği görevlerini yürütüyordu.

Mart 2012’den bu yana İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Mayıs 2012’den bu yana da Denizli Cam A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Sevdil Yıldırım, halen Tahsildaroğlu A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Sevdil Yıldırım bugüne kadar sermaye piyasaları ve uluslararası yatırımlar alanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmiş olup 16 Şubat 2016 tarihli KOTEDER Olağanüstü Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiştir.

KAYNAK: Mutlu DOĞAN – TRANSMEDYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.