'Kirliliği azaltan' proje

'Kirliliği azaltan' proje

43 ülkeden 6 bin 150 projenin katıldığı olimpiyatta 25 üniversitenin projesi kabul görürken projeler arasında Zirve Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği...

43 ülkeden 6 bin 150 projenin katıldığı olimpiyatta 25 üniversitenin projesi kabul görürken projeler arasında Zirve Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi İbrahim Şenyuva'nın 'Dünya'yı yeniden tasarlıyoruz' sloganıyla hazırlamış olduğu projede yer aldı. Daha önce web tasarımında dünya birinciliği alan Şenyuva, 'Yenilebilir enerji değişimi' adlı projesi hakkında şu bilgiyi verdi: "Yenilebilir enerji değişimi olarak tasarladığım ürün, insanlık yaşamı boyunca hava kirliliği, çevre kirliliği ve oksijen dengesi gibi problemlere karşı çözüm önerileri getirmektedir."

Hidrojen üreten düzeneğin aynı zamanda yakıt olarak da kullanılabildiğini belirten Şenyuva, "Hidrojen benzinden daha verimli yanar ve daha az kirliliğe neden olur. Bu nedenle kirliliğin azaltılması için benzin gibi yakıtlarla karıştırılarak kirlilik azaltılabilir." dedi.

Şenyuva, "Projeyi hazırlarken bana birçok konuda destek olan üniversiteme teşekkürü bir borç biliyorum." diye konuştu. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, öğrencilerin böyle güzel başarılara imza atmasının güzel olduğunu ve üniversite olarak projelere her zaman destek olacaklarını belirtti. Kısa, "Ulusal ve uluslararası projelerde öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeterki öğrencilerimiz proje üretsinler." diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.