Kılıç Grup'un yeni araçları 250 ton taşıyor

Kılıç Grup'un yeni araçları 250 ton taşıyor

Kılıç Grup, proje taşımacılığına başladı. 1 yıl içerisinde ilk 3’e girmeyi hedefleyen şirket, özel bir liman işletmeciliğine sunacağı lojistik hizmeti için 7 milyon euroluk araç yatırımı yaptı.

Yücel Boru, Çolakoğlu Metalurji, RZK, Erdemir, Has Çelik, Sarkusyan, Kroman, Atakaş, Akçelik gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerine lojistik hizmeti sunan Kılıç Grup, proje taşımacılığına başladı. 1 yıl içerisinde ilk 3’e girmeyi hedefleyen şirket, özel bir liman işletmeciliğine sunacağı lojistik hizmeti için   7 milyon euroluk araç yatırımı yaptı.

Kılıç Grup, proje taşımacılığına 2018 yılı içinde iddialı bir giriş yaptı. 1 yıl içerinde ilk 3’e girmeyi hedefleyen şirket, ilk proje için 7 milyon euroluk araç yatırımı yaptı ve 2019 Ocak ayı itibari ile özel bir liman işletmeciliğinde ,liman içi tüm lojistik hizmetlerine başlamış olacak. Bu yeni hizmetiyle birlikte şirket, yurtdışı taşımalarına da başladı Yurtiçinde karayolu taşımacılığında Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan Kılıç Grup A.Ş, ağırlıklı olarak demir-çelik sektörüne hizmet veriyor. Şirketin müşteri portföyünde Yücel Boru, Çolakoğlu Metalurji, RZK, Erdemir, Has Çelik, Sarkusyan, Kroman, Atakaş, Akçelik ve gibi firmalar yer alıyor. Şirket, Türkiye’nin önde gelen bazı tersanelerine de lojistik hizmeti sunuyor. Yüzde 100 yerli bir aile şirketi olan Kılıç’ın merkezi ise  Dilovası'nda bulunuyor. İskenderun’da şubesi bulunan Kılıç Grup A.Ş, yıllık 6.5 milyon tona yakın demir elleçliyor. Konteyner elleçleme miktarı ise yıllık 15 bin TEU.

ayhan-kilic.pngYeni yapılanmayla hizmet çeşitliliği artıyor

Her yıl yüzde 20’nin üzerinde büyüme sağlayan Kılıç Grup, 2018 yılında ise yeni bir yapılanmaya giderek, liman içi lojistik hizmetler  alanında 2018 yılı başında yatırım atağına geçti, 1 yıl süren 250 ton taşıma kapasiteli özel olarak dizayn ettirdiği makinaların ilkini İtalya'dan getirterek ,Türkiye'de bu alanda bir ilk olmanında haklı gururunu yaşıyor.Şirketin en önemli gündemi ise oldukça iddialı bir giriş yaptığı proje taşımacılığı. Kılıç Grup A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kılıç,  “Bugüne kadar Türkiye’nin en büyük demir-çelik firmalarına hizmet verdik, ancak 2018 yılı birlikte farklı projelerin içinde yer almak ve projeksiyonumuzu geliştirmek istedik ve yatırımlarımızı liman içi lojistik hizmetlerine yoğunlaştırarak hızlandırdık. 2018 yılı hedeflerimizden biri 1 yıl içerisinde  proje taşımacılığında Türkiye’de önemli atılımlar yapmaktı ve yıl sonuna geldiğimiz bu günlerde yapımı 1 yıl süren ve ciddi mühendislik mesaisi harcadığımız 250 ton yükleme kapasitesi olan makinalarımızın ilkini İtalya'dan Türkiye'ye girişini sağladık. Diğer makinalarımızın ise Ocak ayı itibari ile Türkiye'ye girişi sağlanacak. İşin projelendirmesinde çok emek verdik, çok çalıştık. Ama makinalarımızın Türkiye'ye girişi ile birlikte bu mühendislik çalışmasının içinde olmak ve bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atmış olmak bile bizi  mutlu etmiştir. 

Proje taşımacılığı için altyapı 2018 yılı başında kurduk

Ocak ayı itibariyle proje taşımacılığına başladıklarını belirten Ayhan Kılıç, yeni hizmetlerine yönelik şunları söyledi: “Bu alanda 2018 yılı başında iddialı olacağımızı söylemiştik, yıl sonuna geldiğimiz bu ayda, kendimize verdiğimiz sözümüzü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Enerji ve gayrimenkul yatırımları devam edecek

Şirketin taşımacılık dışında enerji ve gayrimenkul sektörlerinde de yatırımları bulunuyor. Kılıç Grup A.Ş, 2018’in başında bu iki alandaki yatırımlarının da artarak devam edeceğini söylemişti ve yıl içinde İskenderun ve Kocaelin'de yeni b akaryakıt yatırımı daha yaptı. Gebze ve İskenderun’da olmak üzere 2 antrepo yatırımını ise 2018 gerçekleştirmiş oldu.

250lik-arac.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum