Kereste palet ihracatçıları Dubai’de alıcılarla buluştu

Kereste palet ihracatçıları Dubai’de alıcılarla buluştu

Özellikle lojistik sektöründe kullanılan palet, sandık gibi ürünlerimize talep, küresel ticaretin hızlanmasıyla arttı ve daha da artacak gibi gözüküyor.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından 13-16 Mart 2022 tarihleri arasında Mersin Kereste Palet URGE projesi kapsamında düzenlenen kapsamında BAE Dubai’ye Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti başarıyla sonuçlandı. Etkinlik kapsamında B2B görüşmeler yapan üretici firmaları ayrıca Dubai Ataşeleri Hacı Hasan Kaygısız ve Ersoy Erbay ziyaret etti. AKAMİB Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer’in önderliğinde Dubai’de alıcılarla buluşan firmalarımıza BAE bölgesi alıcılarının yanı sıra İngiltere ve Hindistan’dan da talepler geldi.

Geçtiğimiz yılı bir önceki yıla göre yüzde 35 ihracat artışıyla kapatan AKAMİB keresteler, sandık, kafes, palet sektörü, 144 milyon ihracat gerçekleştirdi. Birliğin toplam ihracatından aldığı pay yüzde 16’ya çıkan sektörün ihracatının artan lojistik faaliyetlerle doğru orantılı olarak artması bekleniyor.

onur-kilicer.jpegKüresel ticaret arttıkça ürünlerimize talep de artacak

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan bölgedeki üreticilerimizin ihracatçı olması, yeni pazarlara giriş yapması ve markalaşalarak ihracatta sürdürülebilirliği sağlaması amacıyla gerçekleştirdiğimiz URGE projelerimiz sayesinde ihracatta güçleniyoruz. Geçtiğimiz yılı yüzde 35 ihracat artışıyla kapatan sektörümüz bu yılı da iyi başladı. İlk iki ayda ihracatını yüzde 24 artıran ihracatçılarımız 22 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Özellikle lojistik sektöründe kullanılan palet, sandık gibi ürünlerimize talep küresel ticaretin hızlanmasıyla arttı ve daha da artacak. Sektörümüz iyi bir ivme yakaladı ve farklı bölgelerdeki lojistik sektörlerinin tedarikçi olabilecek potansiyele sahibiz ve bunu kullanmak için çalışıyoruz” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.