Kaza ve ölü sayıları azaldı

Kaza ve ölü sayıları azaldı

Trafik denetimlerine ilişkin bilgi veren emniyet yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda alınan önlemlerin gerek trafik kazaları gerekse kazalardaki ölüm sayılarında ciddi azalmayı sağladığına dikkati çekti.

Genelge doğrultusunda şehirlerarası yollarda da sivil trafik polislerince 24 saat esasına göre denetim yapılacak. Bu amaçla personel sadece komşu illere, aynı gün içerisinde yolcu olarak gidip gelecek. Seyahat süresince şoför ve karayolu gözlemlenerek, sürücünün telefonla konuşma, çalışma ve dinlenme süreleri, yolcuların emniyet kemeri konusunda uyarılıp uyarılmadığı, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığı tespit edilecek. Sürücünün kural ihlali yaptığının tespiti halinde "ihlal tespit tutanağı" düzenlenerek gidilen ilin otogarındaki trafik görevlilerine teslim edilecek ve yaptırım uygulanması sağlanacak. Aynı ilde birden çok personel görevlendirilmesi halinde farklı otobüs ve firmalarla seyahat edilecek. Aynı güzergahta görevli personel aynı otobüste görev yapmayacak ve biletler farklı saatlerde alınacak. Denetimler yıl boyunca aralıksız devam edecek. 

KAZA VE ÖLÜ SAYILARI AZALDI 

Trafik denetimlerine ilişkin bilgi veren emniyet yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda alınan önlemlerin gerek trafik kazaları gerekse kazalardaki ölüm sayılarında ciddi azalmayı sağladığına dikkati çekti. Türkiye genelinde 2015'te 1 milyon 313 bin 519 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 3 bin 831 vatandaşın kaza yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden yetkililer, kaza sayısının 2016'da bir önceki yıla oranla yüzde 10 azalarak 1 milyon 182 bin 493'e, ölü sayısının ise yüzde 9 düşerek 3 bin 493 olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.