Kayseri Otobüs Terminalinde denetimler arttı

Kayseri Otobüs Terminalinde denetimler arttı

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, taşımacılık yapan şoförler ve taşıtlar, Karayolu Taşıma Kanunu hükümleri doğrultusunda denetleniyor. Denetimlerde...

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, taşımacılık yapan şoförler ve taşıtlar, Karayolu Taşıma Kanunu hükümleri doğrultusunda denetleniyor. Denetimlerde eksiği bulunan otobüs ve şoförlerin eksiklerini tamamladıktan sonra sefere çıkmalarına müsade ediliyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsimine girilmesi ile birlikte 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olan kış lastiklerinin denetlenmesinin terminalde bulunan görevli polis memurlarınca yolcuları bekletmemek için çıkış noktasında değil peronlarda yapıldığı belirtildi.

Denetimlerde şoförlerin sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi (SRC), ceza puanları, takoğrafları ve ilgili mevzuatın diğer hükümleri doğrultusunda kontrol edildiği ve çalışma sürelerine riayet etmeyen, hız sınırlarını aşan şoförler hakkında gerekli cezai işlemler uygulandığı ifade edildi.

Otobüslerin ise başta lastikleri olmak üzere teknik özellikleri, fenni muayenesi, Karayolu Zorunlu Mali Sorumluk Sigortası ve ilgili mevzuatın diğer hükümleri doğrultusunda denetlendiği belirtilirken, taşımacılık yetki belgesi, taşıt kartı, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası ile Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası, ilgili mevzuatın diğer hükümleri doğrultusunda kontrol edildiği vurgulandı.

 2013 yılında 70 bin 943 kontrol yapıldı

Açıklamada 2013 yılında terminalde yapılan trafik denetimlerinde 70 bin 943 kontrol yapıldığı ve 58 cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

1 Aralık 2013 tarihi itibariyle kış lastiği zorunluluğunun başlaması nedeniyle terminalden çıkış yapan otobüslerin lastiklerinin de kontrol edildiği ve bu zamana kadar 9 bin 765 otobüsün kontrol edilerek 46 araca kış lastiği eksikliği nedeniyle cezai işlem uygulandığı, kış lastiği olmayan otobüslerin sefere çıkmalarına izin verilmeyerek eksikliklerin giderilmesi sağlandığı belirtildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.