Katar, yerli otoya BMC ile dahil olacak

Katar, yerli otoya BMC ile dahil olacak

Katar Ticaret Odası Başkanı, BMC aracılığı ile yerli otomobile yatırım yapacaklarını duyurdu.

Katar’ın yayın kuruluşlarından Peninsula Qatar Gazetesi’ne konuşan Şeyh Halife bin Casım el Sani "Katar bir Türk şirketi üzerinden Türkiye’nin otomotiv endüstrisine yatırım yapacak. Bu Katar’ın da hissesinin bulunduğu ve bu büyük projeyi gerçekleştirmek için diğer Türk yatırımcılarla el ele veren özel bir şirket" açıklamalarında bulundu.

hamad_bin_khalifa_al_thani_(cropped).jpgGazetedeki haberde Türkiye Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi’nin açıklamalarına da yer verildi. Güreşçi, Türkiye’de yabancı şirketlere ait üretim tesisleri bulunduğunu ancak Türkiye’nin halen ülkede satılan otomobillerin yüzde 70’ine yakınını ithal ettiğini ifade etti. Ticaret müşaviri, ilk aşamada sedan araç üretiminin hedeflendiğini, daha sonra ise SUV ve elektrikli otomobilin de üretime geçebileceğini söyledi.

Hatırlayacak olursanız, yerli otomobil için bir araya getirilen konsorsiyumda Anadolu Grubu, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’in yanında BMC de yer alıyordu. Aracın prototipinin 2019’a kadar tamamlanması ve satışlarının da 2021’de başlaması bekleniyor.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.