Kart 27 sistemi çöktü.Belediye ücretsiz taşıyor

Kart 27 sistemi çöktü.Belediye ücretsiz taşıyor

Gaziantep'te toplu taşımada kullanılan Kart 27 sisteminin yüklenici firma E-Kent tarafından kapatıldığı iddia edildi. Sistemin çalışmamasından dolayı otobüs, dolmuş ve tramvay seferlerinin durduğu belirtiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; " Büyükşehir belediyemize ait otobüsler şu anda seferlerine ücretsiz olarak devam ediyor.Aksayan sefer yok. Halk otobüsleri ve dolmuşlar ise kart yerine taşıma ücretini alarak seferlerine devam ediyorlar.Sorun kart 27 sisteminin çökmesi. Sistem onarılana kadar belediye otobüsleri vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacak" denildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 17: 00'den itibaren tüm toplu taşıma araçlarında bulunan kart 27 sisteminin çalışmadığı ve sistem olmadığından dolayı seferlerin durduğu öğrenildi. İddiaya göre, Belediye ile kart 27'nin yüklenici firması arasındaki sözleşme süresinin dolduğu ve ihale yapılmadan başka bir firma ile anlaşıldığını öğrenen E-Kent firmasının sistemi bilerek durdurduğu ileri sürülüyor. Duruma tepki gösteren otobüs ve dolmuş şoförleri ise kontak kapattı. Akşam iş çıkış saati evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar ise sistemin çalışmamasından dolayı duruma isyan ettiler. Kent 27 sistemine geçildikten sonra parayla binişler ise yasaklanmıştı.

GAZİANTEPHABERLER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.