Karsan ve Hyundai'den işbirliği

Karsan ve Hyundai'den işbirliği

Karsan'dan yapılan açıklamada, taraflar arasında Ekim 2010'da imzalanan Niyet Mektubu'nun ardından, bugün konuyla ilgili Memorandum of Undestanding - Mutabakat...

Karsan'dan yapılan açıklamada, taraflar arasında Ekim 2010'da imzalanan Niyet Mektubu'nun ardından, bugün konuyla ilgili Memorandum of Undestanding - Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandığı bildirildi.

 

 

NİHAİ ANLAŞMA TEMMUZ 2011'DE İMZALANACAK

 

 

Yeni modelin 2014 yılında üretimine başlanması ve ilk 6 yılda toplam 200 bin adetlik bir üretim gerçekleşmesinin hedeflendiği bildirilen açıklamada, imzalanan MOU ile birlikte tarafların pazarlama, ürün geliştirme ve endüstriyel alanlarda kapsamlı çalışma yürütecekleri, nihai anlaşmanın Temmuz 2011’de imzalanmasının öngörüldüğü duyuruldu.

 

HYUNDAİ, AVRUPA TİCARİ ARAÇ PAZARINDA GÜÇLENECEK

 

Anlaşmayı değerlendiren HMC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Y.Choi, söz konusu projenin Hyundai için önemine işaret ederek, bu proje sayesinde Hyundai’nin Avrupa ticari araç pazarında çok daha güçlü bir konuma geleceğini ve bu hedefe ulaşmalarında Karsan ile yapılan işbirliğinin anahtar rol oynadığını belirtti.

 

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum da, MoU’nun Hyundai-Karsan ilişkisinde farklı bir boyuta geçilmekte olduğu anlamına geldiğini ve bu projenin temelini oluşturduğunu, bu projede Hyundai’nin güçlü global markasıyla Karsan’ın esnek ve kaliteli üretim becerisinin bir araya geldiğini söyledi.

 

Açıklamaya göre, Karsan ve HMC, aralarındaki münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını geçtiğimiz yıl Eylül ayında 31 Aralık 2014’e uzatma kararı almıştı. Genişletilen anlaşma kapsamında CKD (Completely Knocked Down) üretiminin aşamalı olarak genişletilmesi, yerlileştirme oranının artırılması ve üretilen araçların Karsan tarafından ilk kez Avrupa ve Bölge ülkelerine ihraç edilmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.