Karsan ürünleri İzmir Expo’da görücüye çıktı

Karsan ürünleri İzmir Expo’da görücüye çıktı

Karsan, Bursa Fabrikasında ürettiği tüm ürünlerini İzmir Kent Expo Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Türk otomotiv sanayinde yarım asırlık tecrübeye sahip Karsan, sektöre sunduğu yenilikçi ürünlerle fuarların gözdesi olmaya devam ediyor. Son olarak 8 – 11 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirlen Kent Expo 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’na katılan Karsan, bin metrekarelik stand alanında Bursa fabrikasında ürettiği 6 metreden 12 metreye uzanan üç farklı markaya ait ürün gamını sergiledi. Bu yıl 90’ın üzerinde firmanın katılım gösterdiği “Su ve Atık” temasıyla şehircilik teknolojileri sektöründeki en son yeniliklerin, uygulamaların ve çözümlerin sergilendiği fuarda Karsan da 12m BredaMenarinibus Citymood Euro6 otobüsünü, Karsan JEST minibüsünü, Karsan STAR ve ATAK otobüslerini ve Hyundai H350 minibüs, panelvan ve damperli kamyon modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından 8 Ekim Perşembe günü açılışı yapılan fuarda Karsan adına Ağır Ticari Araç Satış Müdürü Rüştü Başargan, Otobüs Kamu Satış Müdürü Adem Metin ile Hafif ve Orta Ticari Araç Satış Müdürü Kaan Erkırtay hazır bulundu. Karsan standını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Başargan’dan araçlarla ilgili detaylı bilgi aldı. Karsan standındaki araçların tam alçak taban ve engelsiz erişim özelliğiyle toplumun tüm üyelerine hizmet verdiğine vurgu yapan Başargan, araçların yakıt ekonomisine ve sürüş konforuna da dikkat çekti. Ayrıca Karsan’ın 6 metreden 18 metreye kadar uzanan geniş ürün ailesi ile belediyelerin her türlü ulaşım ihtiyaçlarına yanıt verebildiğini ifade etti.

Karsan toplu taşıma ailesinin en küçük üyesi 6 metrelik JEST; yaşlı ve engelli yolcular için düşünülen alçak tabanı ve engelli rampası ile tüm engelleri ortadan kaldırırken, çağdaş şehir içi ulaşımında bugünkü modern büyük otobüslerin sağladığı her türlü konforu sürücüsüne ve yolcusuna sunmak amacı ile tasarlandı. Yüksek tavanı, yolcuya göre yerleştirilmiş her an dışarıyı görme fırsatı veren geniş camları ile ferah bir seyir vaad eden JEST, küçük ve orta boy şehirlerde büyük otobüs görevlerini aynı hatlarda çok daha ekonomik şekilde sunuyor, mahallelerden ve yan yollardan ana ulaşım arterlerine aynı konfor ile erişim sağlıyor. JEST, yüksek manevra kabiliyeti sayesinde, kısa dönme yarı çapı ile dar sokaklarda kıvraklık göstererek, trafiğin akışını rahatlatıyor, gelişmiş yol tutuşu ve frenleme yetkinlikleri ile de seyir emniyeti sunuyor.

2014 Ağustos ayında piyasaya sunulan 8 metrelik Karsan ATAK da biniş ve inişleri tek bir adımda gerçekleştirebilme kolaylığı sağlayan “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan ATAK’ın, panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 58 kişiye kadar çıkıyor.

ATAK, yüksek manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığı için ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle de hem konforlu hem de güvenli bir seyir imkanı sunuyor. Karsan fuar boyunca standında bir adet Manisa Belediyesi’ne, bir adet de Aydın Belediyesi’ne ait olmak üzere toplam iki adet ATAK otobüsünü sergiledi.

Turizm ve servis taşımacılığında faaliyet gösteren 8 metrelik STAR ise esnek koltuk yerleşimi ile maksimum 31 yolcu kapasitesi sunuyor. Sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip olan STAR, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor.

Karsan üretimi BredaMenarinibus marka 12 metrelik Citymood Euro6 otobüs de alçak taban özelliği, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve özel güvenlikli alanı sayesinde tüm yolcular için engelsiz erişim sunuyor. Tam alçak taban özelliğinin yanısıra yana yatma özelliği ve karoser indirme kaldırma mekanizması sayesinde giriş seviyesini 250 mm’ye kadar düşürülebiliyor. Sınıfının en geniş iç koridor alanına sahip olan BredaMenarinibus marka otobüsler yolcular için ferah ve konforlu bir ulaşım sağlamasıyla ideal bir toplu taşıma aracının gerekliliklerini yerine getiriyor.

Karsan stadının en yeni ürünleri ise Karsan’ın Mayıs ayında piyasaya sunduğu Hyundai H350 ailesi oldu. Müşterisinin en kolay ve en ekonomik biçimde en fazla yükü taşıyabilmesi için tasarlanan H350 panelvanların iki farklı şasi boyu bulunuyor. H350 panelvanlar 270 dereceye kadar açılabilen arka ve geniş sürgülü kapıları sayesinde her türlü zor yükleme koşulunun üstesinden gelecek şekilde tasarlandı.

H350 minibüs ise 13+1 ve 16+1 yolcu kapasitesi ile iki alternatif sunuyor. Tüm güncel regülasyonlara uyum sağlayan H350 minibüsler personel, okul ve turizm taşımacılığı için ideal bir araç olarak dikkat çekiyor. Geniş iç hacmi, panoramik camları, rahat koltukları ve fonksiyonel donanımlarıyla çağdaş ve konforlu yolculukların adresi oluyor.

Karsan standında sergilenen H350 ürün ailesinin üçüncü üyesi olan kamyonet ise iki farklı şasi uzunluğu ile her türlü ihtiyaca cevap veriyor.

8 – 11 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen Kent Expo 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda Karsan standında sergilenen tüm ürünler ziyaretçiler tarafından beğeniyle incelendi.

karsan-izmir-expo-(1).jpgkarsan-izmir-expo-(2).jpgkarsan-izmir-expo-(3).jpgkarsan-izmir-expo-(5).jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.