Karsan New York'ta engelleri aştı

Karsan New York'ta engelleri aştı

ABD’de yayımlanan haftalık Crain’s New York Business gazetesi, Karsan, Ford ve Nissan’ın finale kalıp birincinin Mart ayında açıklanacağı New York...

ABD’de yayımlanan haftalık Crain’s New York Business gazetesi, Karsan, Ford ve Nissan’ın finale kalıp birincinin Mart ayında açıklanacağı New York taksi ihalesinde, çarpışma testlerine sürücü bölümünü ayıran paneli monte etmeden katılacak olan Ford’un bu nedenle ihaleyi kazanma şansının azalttığını kaydetti.

Belirgin bir avantaj

İhaleyi kazanan şirketi belirleyecek New York Taxi ve Limousine Commission (TLC) Başkanı David Yassky, Ford’un yolcu ve sürücü arasındaki bölme ile birlikte çarpma testi yapmayı reddettiğini belirterek, finale kalan Karsan ve Nissan’ın ise sürücü ve yolcu arasına yerleştirilecek paneli çarpışma testlerinden önce takacağını belirtti. Yassky, “Bence bu belirgin bir avantaj” açıklamasını yaptı.

Gölcük’lü Connect’le girdi

Bu açıklamanın ardından Karsan’ın tek Amerikan marka olduğu için ihaledeki en büyük rakibi Ford’u geride bırakıp ipi göğüsleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ford, New York ihalesine Gölcük’te ürettiği Transit Connect’in taksi versiyonuyla girmişti. İhaleyi kazanması halinde Transit Connect’in Meksika’da üretilebileceği belirtiliyordu. İhale sonucu komisyon tarafından seçilecek şirket gelecek 10 yılda New York şehrinin 13 bin araçlık taksi filosunu yenileyecek.


HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.