Kargonuza "bir günde teslimat" garantisi geldi

Kargonuza "bir günde teslimat" garantisi geldi

Markaları ve e-ticaret sitelerini çıkmaza sokan sorunun çözümü teknolojide bulundu. Kargoda randevu dönemi başladı, teslimat süresi maksimum bir güne indi.

Dünyada ve Türkiye’de etkileri halen devam eden pandemi nedeniyle birçok sektör zor bir dönem geçirse de online alışverişin artmasıyla kargo sektörü yükseliş dönemine girdi. Yoğun talebi kontrol edemeyen kargo firmaları çöküşe uğrarken, e-ticaret platformları ciddi ciro kayıpları yaşadı. Kargo sektöründe değişime ayak uyduranların ve doğru teknolojiye yatırım yapanların ayakta kalacağını ifade eden Bir Günde Kargo Kurucu Ortağı Yaşar Kımıl, müşteri ihtiyaçlarını doğru yorumlamak gerektiğini ve teknolojiyi kişiye özel hizmet odağında geliştirmenin sektörü büyüteceğini, yaşanan sorunlar nedeniyle kaybedilen güvenin de tekrar kazanılacağını belirtti. Geliştirdikleri özel yazılım sayesinde müşterilerine maksimum bir günde teslimat sözü verdiklerinin altını çizen Yaşar Kımıl, verdikleri sözü garanti ettiklerini, 24 saati aştıkları takdirde para iadesi yaptıklarını söyledi. Kullandıkları teknoloji sayesinde satıcıya geri iade edilen kargo oranının  %1’in bile altına indiğini açıkladı.

Teknoloji kargo sektörüne “trend” getirdi

Teknolojinin gelişimiyle oluşan sorunlara yine ancak teknolojide çözüm bulunabileceğini dile getiren Yaşar Kımıl, kargoda trendler dönemine girdiklerini şu sözlerle açıkladı: “Son 6 ayda kargo sektöründe yeni terimler telaffuz edilmeye başlandı. Artık müşteriler de alışverişlerini yaparken bu terimlere dikkat ediyorlar. Temassız teslimat olmazsa olmazımız oldu. Artık her şeyin dijitalde gerçekleştiği dünyamızda imza işlemi de çevrimiçi imza olarak değişti. Bu şekilde gereksiz kâğıt tüketimi de azaldı. En önemlisi randevulu kargo dönemi başladı. Evde yokuz diye bir cevap literatürden kalktı yerini “şurada olacağım, lokasyon paylaşıyorum, buraya teslim edin ya da kapıya bırak” cümleleri aldı. Şehir içinde tüm siparişler aynı günde kapıya kadar teslim edilir oldu. Market alışverişlerinde ise bu süre neredeyse 1-2 saate düştü. Özetle kargo bekleme dönemi sona erdi artık kargocunuz sizi bekliyor. Kargonuzu tek bir tuşla cep telefonunuzdan yönetebiliyorsunuz. Üstelik tüm teslimatlar fotoğraf ve GPS kayıtları ile gerçekleştiriliyor. Bu da alıcıya % 100 teslimat güvenliği sunuyor.  Dilerseniz SMS ile gelen linkle kargonuzu hareketli olarak takip edebiliyorsunuz. Özetle sektöre yeni bir trend geldi. Bunun adı, kişiye özel kargo hizmeti.”

yasar-kimil.jpgEvden çalışan yöneticilerin evrak imzalama derdi bitti

Bir Günde Kargo’nun çizgi barkod yerine QR kod kullanan Türkiye’deki ilk kargo şirketi olduğunu belirten Yaşar Kımıl, kendilerine ait yazılım sayesinde son derece gelişmiş bir sistem kurduklarını iletti. Böylece farklı hizmet kalemleri oluşturduklarını söyleyen Yaşar Kımıl, gelen talepler üzerine kurguladıkları kapıda evrak imzalama hizmetinden bahsetti: “Pandemi döneminde müşterilerimizi koruma altına almak amacıyla evde çalışan yöneticilere özel geliştirdiğimiz bir hizmet bu. İmzalamanız gereken evraklar istediğiniz gün ve saatte, istediğiniz adrese geliyor. İmzaladığınız evrakları “Bir Günde Kargo” görevlisine tekrar teslim ediyorsunuz ve evraklar gün içinde yerine ulaşıyor. Büyük hacimli kurumsal firmaların evde çalışma döneminde bu hizmete ilgisi büyük oldu. Bu hizmetin ileride daha çok gelişeceğine inanıyoruz.” 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum