Karayolu ile Irak komple ve parsiyel nakliye hizmetleri

Karayolu ile Irak komple ve parsiyel nakliye hizmetleri

Irak’a yapılan ürün sevkiyatları tamamen karayolu üzerinden tırlar ile gerçekleştiriliyorken petrol türevi ürünlerin nakliyesi tanker olarak adlandırılan taşıma araçları ile yürütülüyor.

Güney sınır komşularımızdan olup ülkemizin genel itibarı ile en yoğun ihracat çalışmaları içerisinde olduğu Irak ile ikili ilişkilerimizin geçmişi oldukça eski dönemlere uzanmaktadır. İki ülke arasındaki ticari işbirliği genellikle Türkiye’den ihracat gönderimi şeklinde ilerliyorken Irak’tan Türkiye’ye ithalat gönderimi yok denecek az düzeydedir. Irak’a yapılan ürün sevkiyatları tamamen karayolu üzerinden tırlar ile gerçekleştiriliyorken petrol türevi ürünlerin nakliyesi tanker olarak adlandırılan taşıma araçları ile yürütülüyor.

Irak nakliye faaliyetleri kapsamında en fazla talep gören taşıma şekli komple tır nakliyesidir. Komple tır nakliye çalışmaları ülkemizin tüm bölgelerinden Irak’ın başta Bölgesel yönetime bağlı illeri olmak üzere güneyde bulunan Merkezi yönetime bağlı şehirlere kadar devam eden bir güzergaha sahip bulunuyor. Irak nakliye firmaları ile birlikte hareket etmek suretiyle özellikle kuzeyden güney illerine sevk edilecek ürünlerin nakliyesinde işbirliği yapan lojistik şirketlerimiz aynı zamanda Irak gümrükleme hizmetleri konusunda da desteklerini sunmaktadır.

Komple tır nakliyesinden sonra Irak’a ürün sevki konusunda en çok talep gören bir diğer taşıma şekli parsiyel nakliyedir. Türkiye ile Irak arasında komple tır nakliye hizmetleri sunmakta olan lojistik firmalarının büyük bölümü aynı zamanda düzenli Irak parsiyel nakliye çalışmaları içerisinde de bulunmaktadırlar. Irak’a parsiyel nakliye hizmetleri alışveriş yapmakta olduğumuz diğer ülkelerle ilgili olduğu gibi yine İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak sureti ile gerçekleştirilmektedir. Ebat ve ağırlıkları itibarı ile parsiyel veya kargo kapsamında bulunan ticari içerikli ürünlerin taşınması işlemleri yine tırlar ile yapılıyor olsa da bir çok firma seri netice alabilmek adına ekspres araçlar dediğimiz küçük çaplı taşıma araçları ile de parsiyel nakliye hizmetleri sunmaktadırlar.

Irak’a yapılan lojistik çalışmaları sadece ülkemizden ihracat yapılacak şekilde olmayıp aynı zamanda Avrupa ülkelerinden yapılan gönderilerin taşınması şeklinde de ilerlemektedir. Adına üçüncü ülke kapsamlı ürün nakliyesi dediğimiz bu tür taşıma yöntemlerinde yine Türk plakalı taşıma araçları kullanılmaktadır. Bu tür taşımalar aktarmalı veya direkt servis olacak şekilde farklılıklar göstermektedir. Avrupa’dan Irak’a yapılan sevkiyatlarda yükleme yerinden varış yerine kadar olan süre ortalama bir haftalık zaman dilimine tekabül etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.