Kanal İstanbul Projesi için soru önergesi verildi

Kanal İstanbul Projesi için soru önergesi verildi

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na...

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soru önergesi verdi.

Başbakan Erdoğan'ın 13 Ocak 2013 tarihinde 'Kanal İstanbul Projesi' ihalesinin yakın zamanda yapılacağını açıkladığını hatırlatan Hamzaçebi, basında Silivri ile Terkos Gölü batısında kalan bölge arasında yapımı düşünüldüğü iddia edilen kanal projesinin geçeceği muhtemel bölge üzerinde birinci derecede tarım ve orman alanlarının da yer aldığının bilindiğini belirtti. Hamzaçebi, bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar yaptığı plan ve almış olduğu kararlarda projenin güzergahı üzerinde yapı kısıtları ve korumaya yönelik kararlar olduğunun görüldüğünü belirtti. Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.